Opsætning af en pc til brug af Voice Over IP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download og installer et gratis VoIP-program som Ventrilo, Skype eller Voipcheap. For links til disse programmer, se afsnittet Ressourcer.

2.

Tilslut dit headset til din computer. De fleste headsets bruger lydstikkene, der almindeligvis findes på den forreste del af din computer tower eller laptop; USB-headsetet tilsluttes direkte til en USB-port.

3.

Kør dit VoIP-program. Nogle VoIP-programmer kræver, at du tilmelder dig et gratis medlemskab; gør det nu, hvis det kræves.

4.

Åbn menuen 'Indstillinger' i dit program. De fleste VoIP-programmer fungerer via push-to-talk, hvilket betyder at du skal trykke og holde en bestemt nøgle, før du taler. Skift 'Push to Talk' -indstillingen til en nøgle, du selv vælger.

5.

Hent nummer eller bruger-ID til en anden bruger, eller skriv et offentligt chatrum i din VoIP program. Tryk på din push-to-talk-knap og spørg, om din computer kan høre dig. (Indgående stemme skal afspilles via dit headset eller computerens højttalere.)

Tips og advarsler

  • Hvis du taler for højt eller for roligt, mens du bruger VoIP, De fleste VoIP-programmer har indbyggede volumenindstillinger, der justerer dit talevolumen efter eget valg.
  • Voice Over Internet Protocol (VoIP) er en teknologi, der giver computerbrugere mulighed for at kommunikere via stemme via internettet. VoIP minder om at have en telefonsamtale, men over internettet. VoIP-processen anvender et headset og et hvilket som helst af en række gratis programmer. Konfiguration af en pc til brug af VoIP er lige så simpelt som at installere dit foretrukne program, tilslutte dit headset og trykke på 'GO'.