Sådan konfigureres en router til VNC

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfiguration af en router til VNC

1.

Find ud af, hvad din IP-adresse er på dit lokale netværk. Typisk kan du finde dette under dine netværksindstillinger eller ved at åbne en kommandoprompt og skrive 'ipconfig' på Windows eller 'ifconfig' på Mac OS X og Linux. Denne adresse vil normalt være i 192.168.0.x-rækken, men kan variere afhængigt af hvem der opretter dit netværk.

2.

Åbn din webbrowser og skriv 'http : // 'efterfulgt af din IP-adresse, men med det sidste nummer ændret til en' 1 '. Hvis din IP-adresse f.eks. Var 192.168.0.13, ville du indtaste din browser 'http://192.168.0.13'. Mens de fleste alle moderne routere tilbyder en webkonfigurationsindstilling, gør nogle ikke det. Hvis din browser ikke opretter forbindelse, skal du prøve at tilføje ': 8080' til slutningen af ​​adressen. Hvis det ikke virker, skal du muligvis undersøge konfigurationen af ​​din router over Telnet eller SSH.

3.

Log ind på din router med din administratorkonto. Hvis du ikke kender disse oplysninger eller aldrig har konfigureret dem, kan du prøve at kigge på din routerens mærke og model på en standard adgangskode liste. De fleste bruger standardadgangskoden og ændrer aldrig den, så deres netværk er åbent for flere sikkerhedsniveauer. risici.

Naviger til dine NAT-indstillinger. Disse er på en anden placering på hver router, så du bliver nødt til at finde dem på egen hånd. Disse indstillinger er oftest under en 'Avanceret' faneblad eller sektion, men på andre finder du dem under en 'Netværk' eller 'Firewall' sektion.

5.

Find portforwarding sektionen og vælg Tilføj en undtagelse til din service tabel.Du skal indtaste din lokale IP-adresse fra før sammen med de porte, du har brug for videresendt.Du skal lave en regel for både port 5500 og 5900, hvis du vil bruge VNC fluidly fra din computer Mange routere giver mulighed for kun at tillade visse fjerntliggende IP'er at forbinde. Hvis du kender IP-adressen, der vil forbinde til din VNC-server, kan det være en god ide at tilføje det her for at bevare dit netværks sikkerhed.

Tips og advarsler

  • Hvis en VNC-klient forsøger at oprette forbindelse til din VNC-server bag router kan du ofte bruge lyttefunktionen til at undslippe processen med port forwarding. Lad brugeren starte deres VNC-klient i lyttefunktion og derefter oprette en omvendt forbindelse til dem fra serveren. Dit operativsystems standard VNC-server kan eller ikke understøtter lyttefunktionen. Prøv en tredjeparts VNC-suite som TightVNC, hvis det er nødvendigt.
  • VNC er naturligvis usikkert. Når du bruger en VNC-forbindelse over offentligt internet anbefaler de fleste eksperter at forbinde via en Secure Shell- eller SSH-tunnel, så dine forbindelsesoplysninger krypteres.
  • Af sikkerhedsmæssige årsager oprettes mange routere som standard for at blokere standardportene til VNC, bedre kendt som desktopdeling. Ved en proces, der kaldes port-forwarding, kan du ændre din router s indstillinger for at tillade forbindelser på disse porte at passere via routeren og til din computer, så en person uden for dit lokale netværk kan oprette forbindelse til dig ved hjælp af VNC. Mens VNC er et godt værktøj til fjernhjælp eller administration, skal du huske på, at tilslutning til en VNC-server over internettet uden kryptering er en sikkerhedsrisiko.