Sådan opretter du forbindelse til internettet med ADSL

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Anbring et DSL-mikrofilter på hver telefon i dit hus. Fjern telefonledningen fra stikkontakten, sæt ledningsfiltret i stikket og indsæt linjen i filteret. Uden et filter installeret, vil din DSL-tjeneste indføre interferens over telefonlinjen, når den er i brug.

2.

Slut telefonlinjen til porten bag på DSL-modemet. Sæt derefter den anden ende af kablet i telefonstikket nærmest computeren.

3.

Slut Ethernet-kablet til Ethernet-porten på bagsiden af ​​DSL-modemet. Derefter indsættes den anden ende af kablet i Ethernet-porten på bagsiden af ​​din computer. Hvis din computer mangler en Ethernet-port, skal du tilslutte et USB-kabel til modemet og tilslutte den anden ende til computerens bagside.

4.

Indsæt strømadapteren i bagsiden af ​​DSL-modemet og tilslut den til en stikkontakt.

5.

Tænd DSL-modemet og computeren.

6.

Klik på knappen 'Start' i nederste venstre hjørne af dit Windows-skrivebord. Vælg derefter 'Kontrolpanel', og klik på 'Netværk og Internet', efterfulgt af 'Netværk og delingscenter'. Vælg 'Konfigurer en forbindelse eller netværk', og vælg derefter 'Opret forbindelse til internettet.' Når guiden 'Opret forbindelse til internettet' indlæses, skal du vælge 'Bredbånd (PPPoE).' Indtast derefter brugernavnet og adgangskoden, som din ADSL-udbyder gav dig, da du tilmeldte dig tjenesten. Marker afkrydsningsfeltet 'Husk denne adgangskode', hvis du vil have Windows automatisk tilmeldt dig til din ADSL-konto.

7.

Test, at din DSL-forbindelse fungerer korrekt ved at starte Internet Explorer og forsøger at få adgang til en webside.

Tips og advarsler

  • Telefon- og Ethernet-kabler ligner hinanden i udseende. Du kan dog nemt skelne dem ved at observere, at telefonkablet er tyndere end Ethernet-kablet og har et mindre stik på hver ende.
  • Asymmetrisk Digital Subscriber Line (ADSL) forbinder en computer med internettet. Selv om ADSL opererer over traditionelle telefonlinjer, tilbyder bredbåndsteknologien dataoverførselshastigheder, der langt overstiger standardindkaldelsen af ​​internettet. Mens et opkaldsmodem kan overføre data med højst 56 Kbps, kan ADSL nå hastigheder på op til 9 Mbps. Derudover giver ADSL i modsætning til traditionelle opkaldsforbindelser internet mulighed for at surfe på internettet og tale på telefonen samtidig uden at have brug for en anden linje.