Trådløse sikkerhedsfunktioner

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Trådløst internet har revolutioneret den måde, hvorpå vi får adgang til internettet, hvilket giver adgang lige overalt. Problemet er, at trådløs tilgængelighed har gjort det lettere for tredjeparter at få adgang til personlige internetnetværk og derved kompromittere netværksikkerheden. På trods af denne risiko er der et par pålidelige sikkerhedsmuligheder, der skal implementeres, hvilket vil øge sikkerheden for dit netværk og forhindre uønsket adgang.

Opret et kodeord

Den mest effektive metode til sikring af dit trådløse netværk skaber et kodeord der skal indtastes for at få adgang til netværket. Password-muligheder omfatter en grundlæggende Wired Equivalent Privacy (WEP) og en mere sikker trådløs beskyttet adgang (WPA). WEP giver dig mulighed for at vælge et kodeord, som kan bestå af bogstaver og tal og er ret grundlæggende i forhold til WPA. WPA kræver, at brugeren indtaster et par sætninger af tal og bogstaver, hvilket gør det meget mere sikkert. Uanset hvilken indstilling du vælger, vil du blot have et kodeord, der øger sikkerheden på dit trådløse netværk dramatisk.

Sluk radiofrekvensen

Trådløse funktioner omfatter en mulighed, der er mærket som 'Broadcasting', som fortæller Wi-Fi-aktiverede computere at der er et tilgængeligt netværk til at forbinde. Det er nyttigt for nye personer, der opretter forbindelse til netværket, fordi det viser navnet på den trådløse service, der leveres. Selv om udsendelsesindstillingen gør det lettere at oprette forbindelse, kan brugerne også få adgang til netværket, når denne funktion er slået fra, i stedet manuelt indtaste navnet af netværket. En god trådløs sikkerhedsfunktion er at slukke for udsendelsesindstillingen, som forhindrer tredjepart i at se og forsøge at få adgang til netværket. Omskifter udsendelse vil kun medvirke til at begrænse adgangen til administrator-godkendte brugere.

Sluk for fjernadministration

Fjernadministration er klar til brug med nye routere og er ofte tændt som standard, når der oprettes et nyt netværk. Denne funktion gør det muligt for enhver person med adgangskode og routeradresse at få adgang til netværket via internettet og manipulere konfigurationerne. Det er et godt værktøj til administratorer, der ønsker at foretage ændringer fra hjemmet, men det er også en forpligtelse, fordi uønskede brugere kan bruge denne funktion t o tage kontrol over driften af ​​det trådløse netværk. Det er en mulighed, der bruges bedst af erfarne netværksadministratorer. For de fleste hjemmebrugere er det bedst at slukke for det.