Administreret Switch Vs. Router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Managed Switch

En administreret switch kan konfigureres i overensstemmelse med virksomhedens behov. Visse computere på netværket kan have adgang til bestemte data, mens andre ikke gør det. Switches kan ikke tillade, at en internetforbindelse deles, men De er nyttige i en kontorindstilling for nemt at distribuere data via et netværk.

Router

En router tillader flere computere at oprette forbindelse til internettet via en enkelt forbindelse. Routeren styrer datastrømmen, så hver computer får De rigtige oplysninger, som den har brug for. Routere kan også bruges til at forbinde flere netværk.

Hastighed

Switches udmærker sig i hastighed. De er betydeligt hurtigere end routere i rå overførsel af data på netværket. forbindelse af netværk eller en internetforbindelse.

Trådløs

Begge kontakter og routere kommer i trådløse modeller. Trådløse switche fungerer godt for netværk, der spænder over flere etager og værelser, hvor kører ledninger kan være hovedpine. Trådløse routere er også nyttige til oprette et internet hot spot. Mange caféer og restauranter bruger routere til at levere Wi-Fi internetadgang til deres kunder. Afbrydere og routere er ens, men de udfører deres opgaver på forskellige måder. Afbrydere håndterer data og sender det til bestemte computere på et netværk. Routere tillader flere computere at dele en enkelt internetforbindelse. Beslutningen mellem en router eller en switch afhænger af dine behov.