Sådan bruger du CuteFTP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start CuteFTP. Indtast IP-adressen (Internet Protocol) eller værtsnavnet på en FTP-server i feltet 'Host' øverst i programmet.

2.

Indtast dit brugernavn og adgangskode ind i deres respektive felter øverst i programmet eller skriv 'anonym' i feltet 'Brugernavn' for at logge anonymt.

3.

Indtast FTP-serveren s portnummer i feltet 'Port' øverst i CuteFTP, og klik derefter på 'Connect' -knappen til venstre for Port-feltet. FTP's filtræ vises i CuteFTPs højre vindue.

4.

Download filer ved blot at trække og slippe dem fra FTPs filtræ til højre i computerens filtræ til venstre. Gør det modsatte for at uploade filer - -drag filer fra det venstre vindue og slip dem i højre side vindue.

5.

Skift tilladelsesindstillingerne for FTP-filer på FTP-servere, hvor du har administrative rettigheder, ved højreklik på en fil eller mappe og vælg 'Egenskaber' i menuen, der vises tag boksene under 'Owner' 'Group' eller 'Public' overskrifterne for at sætte 'read,' 'write' og 'execute' privilegier.

6.

Klik på 'Site Manager' -ikonet, der er placeret øverst til venstre i programmet. Klik på knappen 'Ny' for at bogmærke FTP-servere. Du kan bruge knapperne 'Slet' og 'Omdøb' til at redigere dine poster senere.

7.

Klik på knappen 'Afbryd' øverst i CuteFTP, når du er klar for at afslutte din forbindelse.

Mens du kan installere en FTP-fil (File Transfer Protocol) til din webbrowser for at få adgang til FTP-servere, giver en stand-alone FTP-applikation dig større kontrol over serverstyring, brugerdefinerede indstillinger og filoploader og downloads. Frittstående FTP-klienter er generelt mere brugervenlige og robuste end browserbaserede klienter. Og det fulde overførselsbatteri og sikkerhedsprotokoller for en dedikeret FTP-klient som CuteFTP sikrer, at du ikke behøver at gå op til en mere avanceret klient ned ad vejen.