Sådan bruges en trådløs router som en trådløs netværksadapter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identificer DD-WRT-kompatibel router

1.

Sørg for, at routeren, du bruger til at oprette forbindelse til internettet, fungerer korrekt. Du skal have adgang til internettet for at gennemføre disse trin.

2.

Tilslut din fjerncomputer til internetrouteren ved hjælp af Ethernet-kablet.

3.

Identificer modellen for den trådløse router, der ikke er forbundet til internettet. De fleste routere kan identificeres ved deres mærke og modelnummer placeret på bunden af ​​routeren.

4.

Åbn en internetbrowser og i URL-boksen 'http: // www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported\_Devices 'og rul eller søg på webstedet for at se, om DD-WRT-firmware understøttes på din router.

Hent og installer DD-WRT firmware < /h4>

1.

Open 'http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database' i din internetbrowsers webadresse.

< p> 2.

Indtast navnet på din router eller producentens navn og tryk på 'Enter' i den hvide promptboks under 'Routerdatabase'.

3.

Find din model i listen og klik på den.

4.

Du finder den korrekte build af DD-WRT til download. Vær sikker på at du vælger at downloade 'via web' -versionen, da det er det nemmeste for en nybegynder at udføre.

5.

Afbryd Ethernet-kablet fra Internet-router og tilslut det til routeren, du vil bruge som et adgangspunkt.

6.

Nulstil routeren ved at finde den lille nøgle til nulstilstatning på bagsiden af ​​den. Indsæt et papirclips eller lignende objekt i rummet og tryk på knappen i 30 sekunder, mens den er tændt. Tag stikket ud og fortsæt med at trykke det i mere end 30 sekunder, og sæt det derefter i igen, mens du fortsætter med at trykke på knappen i yderligere 30 sekunder, inden du slipper den.

7.

Log ind til din router ved hjælp af en internetbrowser ved at indtaste adressen på din router i URL-boksen. Normalt er adressen 192.168.1.1.

8.

Du kan blive bedt om at få et brugernavn og adgangskode for at få adgang til adminkontroller til routeren. De vil være standard login til din router, som du allerede har udført den hårde nulstilling. Se rutens manual eller producentens hjemmeside, hvis du ikke kender det.

9.

Klik på 'Administration' øverst på siden, klik derefter på 'Firmware Upgrade.'

10.

Du skal derefter kunne søge efter den DD-WRT firmware du downloadede.

11.

Klik på 'Opgrader' eller lignende knap, og vent på, at routeren opgraderer til DD-WRT.

12.

Fem sekunder efter at opgraderingen er færdig, nulstil routeren. Du skal nu kunne logge ind på routeren ved 192.168.1.1 og få adgang til DD-WRT-grænsefladen, hvis den er korrekt installeret.

Brug af DD-WRT til opsætning af router

1.

Log ind på adgangspunktsrouteren ved hjælp af en internetbrowser.

2.

Klik på fanen 'Trådløs'.

3.

Indstil 'Wireless Mode' til 'Client Bridge' i rullemenuen og klik på 'Apply.'

>

Indtast SSID'en for at matche SSID'en på din internetrouter og klik derefter på 'Anvend'.

5.

Klik på fanen 'Trådløs sikkerhed' og sørg for at t hans sikkerhedstilstand og adgangskode er nøjagtig samme som med din internetrouter og klik på 'Anvend'.

6.

Klik på fanen 'Setup' og konfigurer 'Lokal IP-adresse 'til 192.168.1.2 og' Subnet Mask 'til 255.255.255.0. Indstil derefter 'Lokal DNS' og 'Gateway', så den passer til din internetrouter.

7.

Klik på 'Anvend', og hvis alt fungerer godt, skal enhver enhed, du opretter forbindelse til adgangsrouteren via Ethernet vil kunne oprette forbindelse til den trådløse router.

Tips og advarsler

  • Sørg for at du læser 'Forholdsregler' under DD- WRT installationssted i Referencer. Hvis du installerer firmwaren forkert, kan du beskadige din router uden reparation.
  • Internettet tilpasser sig hurtigt til et domæne, der kun er trådløst, og mange ældre computere er ikke udstyret med en trådløs netværksadapter. En mulig løsning, i stedet for at købe en adapter eller boring i vægge, er at bruge en af ​​dine eksisterende trådløse routere som en trådløs bro, der fungerer som en adapter og lader dig forbinde et antal computere til et trådløst netværk. Dette kan reducere besværet, slippe af med stygge og skræmmende ledninger, der løber gennem dit hus og holde tingene organiserede.