Sådan fejlfindes en Netgear DG834G

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut strømledningen korrekt til routeren, og sørg for, at strømforsyningsadapteren er korrekt tilsluttet en stikkontakt. Lysdioden for strømdioden skal tændes, når router tændes.

2.

Sluk for router, hvis strømdioden ikke tændes. Tag stikket ud i 10 sekunder. Dette tvinger enheden til at nulstille. Tilslut routeren igen og tænd den.

3.

Kontrollér Ethernet-kablet, hvis LED'et 'LAN' eller 'WAN' -dioden ikke lyser, når der tilsluttes. Sørg for, at kablet er ordentligt fastgjort til routeren og til computeren.

4.

Luk internetbrowseren, hvis webforbindelsen ikke aktiveres. Genstart computeren og genåbn browseren.

5.

Afbryd alle telefoner på linjen, hvis 'WAN' -dioden blinker gul kontinuerligt. Når lyset lyser grønt, skal du tilslutte hver telefon en ad gangen, og sørg for, at mikrofiltrerne er korrekt forbundet til hver telefon.

6.

Tryk og hold knappen 'Default Reset' nede indtil 'Test' -dioden tændes, hvis du skal gendanne fabriksindstillingerne. Slip knappen, og vent på, at routeren genstarter.

Netgear DG834G er en 54 Mbps trådløs bredbåndsmodemrouter med en indbygget firewall. Den er designet til brug med ADSL internetforbindelser i hjem eller små virksomheder. Routeren kan bruges trådløst eller ved at forbinde kabler til portene bag på enheden. Forskellige omstændigheder kan medføre problemer med denne type enhed. Diagnostisering af årsagen til et problem er den første fase i fejlfindingsprocessen. Udfyld alle fejlfindingstrin for at løse problemer, efter at de er blevet identificeret.