Sådan forbinder du computere med netværkskabler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at begge computere har et Ethernet-netværkskort (NIC) eller en Ethernet-port på internettet. Hvis der ikke er nogen Ethernet-port, kan man installere et Ethernet NIC i en åben PCI-stik på computerens bundkort. Bemærk venligst, at installation af et nyt Ethernet NIC kun må foretages af brugere, der har erfaring med computerhardware.

2.

Slut enden af ​​Ethernet-kablet til hver computers Ethernet-port.

3.

Tænd begge computere og vent på, at operativsystemerne skal afslutte opstart.

4.

Kør netværkskonfigurationsfunktionen til operativsystemet på den første computer. Sørg for at vælge indstillingen for at konfigurere en direkte kabelforbindelse.Nogle operativsystemer giver mulighed for at oprette en 'netværksopsætningsdisk', som automatisk kan konfigurere netværksindstillinger på den anden computer. Opret installationsdisken, hvis du får mulighed for det.

5.

Sæt netværkskonfigurationsdisken i den anden computer og kør installationsprogrammet, hvis du oprettede en disk i det foregående trin. Ellers skal du køre operativsystemets netværkskonfigurationsfunktion og oprette en direkte kabelforbindelse som i foregående trin.

Tips og advarsler

  • Sørg for at bruge et Ethernet-kabel på tværs, når du direkte forbinder to computere. Hvis du ikke er sikker på, om et Ethernet-kabel er et crossover-kabel, skal du se rækkefølgen af ​​de farvekodede ledninger i hvert stik. Hvis kablet er et crossover-kabel, vil ledningerne i hvert stik være i en anden rækkefølge.
  • Hvis du har brug for at sammenkoble to computere sammen til spil, overføre filer eller ethvert andet formål, tror du måske, at du har brug for en router eller et netværksknap for at gøre det. I virkeligheden kan du netværk to computere med et Ethernet-kabel og en Ethernet-port på hver computer. Brug af et Ethernet-kabel er en af ​​de enkleste måder at oprette et netværk på, og det er især nyttigt, hvis du kun har brug for hurtigt at netværk et par computere sammen midlertidigt.