Trådløs sikkerhedssikkerhed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Da trådløs databehandling og webbrowsing bliver mere almindelige, bliver det stadig mere vigtigt at sikre trådløs sikkerhed. Denne trådløse revolution, mens den er praktisk, har åbnet en hel ny dåse af orme, når det kommer til computer og internet sikkerhed. Heldigvis vil sikringen af ​​dit trådløse netværk ikke koste en formue, og du behøver ikke være en netværksekspert til at finde ud af det grundlæggende.

Standard sikkerhed

Som forvirrende, da det kan lyde, når trådløs sikkerhed er så vigtig , trådløse routere, hovedkomponenten i trådløs databehandling, har normalt ingen aktiverede sikkerhedsfunktioner. Som standard leveres de fleste routere med sikkerhed deaktiveret på grund af de forskellige tilgængelige metoder og fordi bestemte metoder muligvis ikke er kompatible med bestemte systemer eller opsætninger Hvad det rent faktisk betyder er, at andre frit kan bruge det trådløse internet, du betaler for, hvis de er inden for rækkevidde. Manglen på sikkerhed forlader også dig sårbar over for internetoverførte vira og hackere, der bryder ind via dit usikrede trådløse netværk.

Adgangskodebeskyttelse

Den første, nemmeste og en af ​​de mest effektive metoder til trådløs sikkerhed er at oprette en kodeord og unikt navn til dit netværk. For eksempel sender Linksys routere typisk med brugernavnet angivet til 'Linksys' med adgangskoden 'admin', ikke ligefrem sikker. De fleste operativsystemer har netværkssikkerhedsfunktioner, som giver dig mulighed for at konfigurere navn og adgangskode til dit netværk. Brug en vanskelig adgangskode, der indeholder både bogstaver og tal.

Firewall

Firewalls er den hellige gral af netværkssikkerhed. Billede en firewall som en bouncer på natklubben, der er din computer. Firewallen tillader indgående og udgående forbindelser, som opfylder sikkerhedsspecifikationerne, men nægter adgang til usikrede, tvivlsomme eller farlige forbindelser. Mens mange routere faktisk indeholder hardware firewalls, er en software firewall også nødvendigt for sikker beskyttelse. Selvom begge præforme er den samme grundlæggende funktion, har de begge logisk fordoblet sikkerheden.

Typisk computersikkerhed

Bortset fra en firewall er det altid smart at installere anden sikkerhed. Anti-virus, anti-spyware og anti- Beskyttelse af skadelig software kan også tage en lang vej i beskyttelsen af ​​dit trådløse netværk. Hvis en virus for eksempel kommer til at glide forbi din firewall, skal et anti-virusprogram hurtigt afhente det og tilbyde at rense eller slette det, før der bliver alvorlig skade for din Systemet forekommer. Sådanne programmer kræver ofte regelmæssige opdateringer for at bekæmpe de nyeste sikkerhedstrusler, så hvis din sikkerhedssoftware har mulighed for at aktivere automatiske opdateringer. Der findes mange ledige løsninger, der med held kan forsvare din forbindelse uden at dæmpe dit budget.

Firmware Opdateringer

Firmware er den specielle software, der er designet til at give din computer mulighed for at integrere med din trådløse router eller adgangspunkt. Routerproducenter frigiver i nogle tilfælde firmwareopdateringer for at forbedre kompatibiliteten og sikkerheden. din enheds firmware opdateret vil hjælpe med til at sikre, at uønskede ubudne brugere ikke udnytter et let reparerbart hul i din sikkerhed.