De bedste fremgangsmåder til software vedligeholdelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Vedligeholdelse af software indebærer forbedring af applikationer for overholdelse af lovkrav og tilpasning af en database til arbejde med mere end en type operativsystem eller for at tillade applikationen at fungere i et netværksmiljø. Bedste praksis til software vedligeholdelse omfatter vurdering af den aktuelle situation, indsamling af input fra slutbrugere, resterende fleksible og definerede kvalitetskontrolstandarder.

Situationsvurdering

Jo mere forberedt en informationsteknologisk afdeling er, når man vurderer den aktuelle situation, jo lettere Det vil være at bestemme den vej, softwarevedligeholdelsen skal tage. For det første skal it-afdelingen definere en virksomheds problemer og behov og undersøge, hvad den nuværende software applikation gør i forhold til hvad den skal gøre, men ikke. I dette trin indgår omkostninger estimater, skaber potentielle tidslinjer og undersøger hele den nuværende softwareapplikation dokumentation, herunder en kopi af kildekoden. IT-afdelingen afgør, om applikationen bare skal have visse dele af koden opdateret, hvis den skal omorganisere og omdanne de nuværende databaser, eller hvis svaret er at helt nedbryde ansøgning og start med omlægning af den.

Slutbrugere

IT-afdelingen skal få detaljeret tilbagemelding fra de mennesker, der bruger softwareapplikationerne på en daglig basis. Disse slutbrugere vil være i stand til at kommunikere præcis hvad softwareapplikationen skal gøre for at være mere effektiv, sikrere og mere effektiv. Som en del af bedste praksis skal IT-afdelingen opsummere tilbagemeldingerne fra slutbrugerne til et dokument på et til to sider, der derefter kan formidles til slutbrugerens personale via e-mails eller via et firmaets intranet. IT-afdelingen vil gerne holde slutbrugerne underrettet om opdateringsfremskridtene. Dette hjælper med at sætte mere realistiske forventninger fra slutbrugerens personale.

Fleksibilitet

Ideelt set vil alt arbejde i henhold til den foreløbige planlægning, når it-afdelingen vurderer den aktuelle situation. Det er dog vigtigt at forblive fuldstændigt fleksibelt og have tanken om, at foreløbige planer og skøn kan og vil ændre sig over hele linjen under vedligeholdelsesprocessen. Uventede ting som personalesygdom, budgetbegrænsninger, politiske ændringer og mere effektive tidslinjer og endelige omkostninger For at forberede sig på disse 'hiccups' bør en it-afdeling udgøre en eller flere beredskabsplaner for at holde vedligeholdelsesprocesserne i gang.

Kvalitetssikring

Kvalitetssikringsoplysninger bør afgøres, inden den egentlige vedligeholdelse begynder. hvordan målsætningerne vil blive testet. Det er en god idé at følge vedligeholdelsesplanen for effektivitet og revidere den i overensstemmelse hermed, altid kigger frem til færdiggørelsesdatoen. Denne fase omfatter bestemmelse af, hvad der skal dokumenteres i hele vedligeholdelsesprocessen, hvordan den nye dokumentation vil integrere med den gamle, og hvordan softwaren kan opretholdes i fremtiden. En god praksis er at indse, at udtømmende testning aldrig er mulig. Kun slutbrugerinteraktion vil finde fejl og problemer, som ellers ikke ville blive opdaget.