Hvordan bruger jeg Linksys WRT54G?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bekræft, at din internetforbindelse er funktionel. Tilslut din computer direkte til stikkontakten ved hjælp af et Ethernet-kabel og gå online. Når du er sikker på dette, skal du tage kablet ud.

2.

Tilslut Linksys WRT54G til en strømkilde, og vent på, at den initialiseres. Slut et Ethernet-kabel mellem stikkontakt og porten mærket 'Internet' på WRT54G. Brug et andet Ethernet-kabel til at forbinde din computer til en af ​​de fire nummererede porte på bagsiden af ​​routeren.

p> Åbn en webbrowser på din computer og indtast 'http://192.168.1.1' i adresselinjen. Log på WRT54Gs kontrolpanel med 'admin' som både brugernavn og adgangskode. Skift routernavnet til noget unikt, for at differentiere det fra andre enheder på netværket. Skift det trådløse netværksnavn på fanen Trådløs på kontrolpanelet for at matche det navn, du gav routeren. Klik på 'Gem indstillinger' og 'Fortsæt' efter at have foretaget hver ændring.

4.

Juster de andre indstillinger for at aktivere trådløse forbindelser. Skift til underordnet Wireless Security, indstil sikkerhedsfunktionen til 'WEP' og WEP Security til '128 bit 26 hex-cifre.' Vælg en adgangskode til din forbindelse.

5.

Skift til fanen Administration og ændrer routerns adgangskode til andet end 'admin'. Afslut kontrolpanelet, sluk både computer og router, og tag stikket ud af stikkontakten. Tilslut WRT54G igen og tænd din computer. Du skal nu kunne oprette forbindelse til internettet enten trådløst eller med et kabel.

Linksys WRT54G er en serie af modem- og routerkombinationer, der først blev udgivet i 2002, og som er i stand til at levere både kablet og trådløs internetforbindelse til flere computere i en boligindstilling. Brug af WRT54G består kun af at åbne din computers webbrowser og kigge op på et websted, men for at komme til det tidspunkt skal du konfigurere enheden til brug. Dette er en simpel proces, du kan gennemføre på mindre end en halv time time. Det kræver lidt mere end at plugge alt i og konfigurere nogle rudimentære indstillinger.