Hvordan finder jeg en computers WPA-adresse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut computeren til det trådløse netværk, som du har brug for en WPA-adresse til. Åbn din internetbrowser, og indtast 'http://192.168.1.1/' i adresselinjen. Denne internetadresse er standardplaceringen for din nuværende Wi-Fi-netværkets router.

2.

Indtast dit netværks brugernavn og adgangskode i vinduet, der vises. Hvis du opretter dit netværk, skal du prøve 'admin' som brugernavn og 'adgangskode' som adgangskode. Disse er standardindstillingerne for mange trådløse routere.

3.

Klik på siden 'Trådløs', der vises, efter at dit login er succesfuldt. Der vil være en mulighed kaldet 'Sikkerhed' eller 'Avancerede sikkerhedsindstillinger', som du kan klikke på.

4.

Se efter 'Netværksgodkendelse' på siden 'Sikkerhed' Vælg WPA eller WPA-2 i menuen for at se computerens WPA-adresse. Skriv denne nøgle nede (vær opmærksom på store bogstaver), og skriv den ind i dine Wi-Fi-indstillinger, når du bliver bedt om det.

5.

Vælg en ny WPA-adresse til din computer, hvis den ikke er angivet. Vælg et kodeord, der er en tilfældig samling af tal, bogstaver og tegn og er mindst 32 pladser lang for øget netværkssikkerhed.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke kan finde loginoplysningerne på http://192.168.1.1/ side, skal du kontrollere bagsiden af ​​din trådløse router. Nogle producenter angiver standard loginoplysninger på et klistermærke. Brugernavnet og adgangskoden kan også være placeret i Din brugermanual.
  • Der er et lille hul bag på de fleste routere med en knap, der kan presses med en nål eller en pen. Sluk for routeren, og tryk og hold den nede i ca. 30 sekunder for at gendanne fabriksindstillingerne på din router, hvis du har ændret adgangskoden og ikke kan huske den.
  • Sørg for, at ingen bruger dit netværk før du nulstiller din router. Det kan tage 10 til 15 minutter at få det til at køre igen, når du har fundet din computers WPA-adresse.
  • Nogle ældre netværkskort vil ikke have en WPA-adresse. De kan bruge WEP i stedet.
  • Din computer s WPA (trådløs beskyttet adgang) adresse eller nøgle bruges til at kryptere data via trådløse netværk. Nøglen er kun en streng af tegn, og den fungerer på samme måde som en kontoadgangskode. Hver computer, der har et trådløst kort, har en WPA-nøgle. Derudover har nogle gaming råd, der understøtter netværksspil, deres egne nøgler. WPA-adresser og nøgler er generelt mere sikre end WEP-adresser (wired equivalent privacy), selv om nogle netværk stadig bruger sidstnævnte.