Sådan opsættes en VNC-server på CentOS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på menuen 'System'.

2.

Klik på 'Preferences' -gruppen.

3.

Vælg 'Remote Desktop.'

4.

Marker afkrydsningsfeltet 'Tillad andre brugere at se dit skrivebord' og sørg for, at det er aktiveret. Angiv afkrydsningsfeltet under det, der er mærket 'Tillad andre brugere at kontrollere skrivebordet.'

5.

Klik på knappen Luk.

Tips og advarsler

  • Du vil måske ikke køre VNC hele tiden. Hvis du foretrækker at køre den kun, når du udtrykkeligt har brug for det, skal du ikke justere indstillingerne for fjernskrivebord. I stedet skal du manuelt køre kommandoen 'vncserver' fra 'vnc' -pakken efter behov.
  • VNC-klienter kan ikke oprette forbindelse til VNC-serveren, hvis en firewall blokkerer indgående trafik. Sørg for, at TCP port 5900 er åben.
  • VNC-sessioner krypteres ikke automatisk. Hvis du ikke indpakker din VNC-trafik i en sikker transport som IPSec eller en SSH-tunnel, kan dit password blive udsat for ondsindede angribere.
  • Virtual Network Computing-protokollen, bedre kendt som VNC, er en gratis, open source-løsning til fjernadgang til et grafisk skrivebord ved hjælp af en internetforbindelse. Fordi gratis VNC-klienter og -servere er tilgængelige for alle større operativsystemer, herunder Windows, Mac OS X og Linux, er VNC et ideelt valg til at give adgang til fjernbrugere. VNC er standard på CentOS Linux distributionen.