Definition af HTTP-protokol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

HTTP står for hypertekstoverførselsprotokol, et computersprog og sæt regler, der gør det muligt for computere at dele data på World Wide Web. Når du åbner din internetbrowser og skriver en URL (f.eks. Www.eHow.com), sender browseren på din computer ('klienten') en HTTP-anmodning til den eksterne computer ('webserveren') for at få oplysninger . Webserveren modtager og verificerer anmodningen og sender derefter en webside tilbage til din browser, for at du kan se.

Protokol

En protokol er et aftalt eller standardiseret sæt regler for transmission af information mellem elektronisk enheder (i tilfælde af HTTP, en klient og webserver). Med HTTP definerer protokollen strukturen i dataforespørgslen og flere metoder, hvormed du kan få adgang til en ressource (f.eks. En webside).

Versioner

HTTP's første version (1.0) var en statsløs system - forbindelsen mellem klienten (din computer) og serveren varede til en enkelt, engangsforespørgsel til en webside. Fra og med 2010 giver version 1.1 dig mulighed for at downloade flere ressourcer med en enkelt forbindelse.I HTTPS-anmodninger står 's' for 'sikker', hvilket betyder, at data du indtaster - som adgangskoder, kreditkort og skatteoplysninger - krypteres, når den sendes til webserveren. HTTP er en af ​​de grundlæggende teknologier på World Wide Web. For at du kunne læse dette på din skærm, sendte din computer en HTTP-anmodning til en ekstern computer og modtog et HTTP-svar til gengæld.