Hvordan erstatter jeg Windows på en DNS-server?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut et eksternt backupdrev til den nuværende DNS-servercomputer. Når Windows viser en meddelelse om, at drevet er blevet registreret, og at det er klar til brug, skal du klikke på ikonet 'Start' i nederste venstre hjørne af skærmen og holde musen over 'Tilbehør'. Under 'Tilbehør' listen finder du 'Windows Explorer' (ikke Internet Explorer) og klikker på den for at åbne systemets browser. I venstre side af vinduet er alle systemdrevene angivet.

2.

Naviger til \ winnt \ system32 \ dns-biblioteket, som skal være placeret på systemets C: \ -drev. Klik på 'dns' -mappen til venstre og dens indhold vil nu blive vist i den øverste højre side af vinduet. Fremhæv alle mapper og filer i den pågældende mappe ved at holde venstre museknap nede, og træk musen hen over alle mapper og tekster, indtil de lyser en lyseblå farve. musemarkøren over nogen af ​​de blå fremhævede tekst i højre side af skærmen og højreklik for at åbne en dialogboks. Klik på 'Kopier' i den boks.

3.

Dobbeltklik på det eksterne drev-mærke, der vises i drevlisten i venstre rude i vinduet. Drevets indhold vises i højre side af skærmen. Højreklik på et hvilket som helst af det hvide rum i højre side af vinduet. Venstreklik på 'Create New' og klik derefter på 'Folder.' Når et lille filmappeikon vises med et redigerbart navn under det, skal du indtaste et identificerende backupnavn for den pågældende mappe, f.eks. 'DNS-backup'.

4.

Dobbeltklik på den nyoprettede og navngivne mappe for at se indholdet i højre side af vinduet. På dette tidspunkt skal det være alt hvidt rum med intet angivet i det. Hold musemarkøren over noget af det hvide rum i denne højre rude i vinduet og højreklik. I den resulterende dialogboks skal du klikke på 'Indsæt', og indholdet af mappen \ winnt \ system32 \ dns kopieres nu til denne nye mappe, du har oprettet. På dette tidspunkt er DNS-serverzonefilerne nu blevet sikkerhedskopieret til genoprettelse, når den nye kopi af Windows-operativsystemet er installeret.

5.

Placer den valgte Windows-installation Cd i cd-rom-drevbakken, og genstart derefter systemet. Når systemet genstarter, og maskinen har registreret en Windows installations-cd i diskbakken, bliver du bedt om, at der allerede findes en kopi af Windows på drevet og advarsel om, at hvis du reformaterer drevet og installerer en ny kopi, vil alle data gå tabt. Siden du har sikkerhedskopieret, hvad der er nødvendigt for at gendanne DNS-data, skal du tillade Windows at formatere (udslette) drevet og give tilladelse til at installere en helt ny kopi. Følg alle installationsinstruktioner, der vises på skærmen under installationsprocessen.

6.

Gendan DNS-zonens filoplysninger til den nyoprettede \ winnt \ system32 \ dns-mappe i den nye kopi af Windows ved hjælp af Windows Stifinder igen. Denne gang fremhæver og kopierer du alle de sikkerhedskopierede filer på den eksterne backupdrev. Indsæt dem direkte i mappen new \ winnt \ system32 \ dns.

7.

Genstart det Windows NT-baserede system igen, så DNS-zonefilerne er indlæst, på hvilket tidspunkt DNS-serveren vil igen være operationel.

Tips og advarsler

  • Da både Windows 2000 og Windows 2003 begge er simpelthen forbedringer af den oprindelige NT-baserede platformen er DNS-filstrukturen, der er nævnt her, den samme på disse andre versioner, som de er på Windows NT Server. Den samme rutine gælder for DNS af et af de tre Windows-baserede netværksoperativsystemer på markedet.
  • Kontroller dine sikkerhedskopier for at sikre, at de gemmes korrekt, før du tillader Windows at rydde drevet og geninstallere . Hvis DNS-zonefilerne er yderst vigtige for din virksomhed, anbefales det stærkt, at der foretages duplikat sikkerhedskopiering af zonefiler på to separate eksterne harddiske, hvis man undlader at finde det.
  • DNS-servere (Domain Name Service) ser op IP-adressen (Internet Protocol) på en fjern computer i overensstemmelse med den tekstadresse, en bruger leverer (som i en adresse, der er indtastet i en webbrowser) for at etablere kommunikation mellem serveren og klienten computer system. Windows-operativsystemer, der kan tjene som en DNS-server, er Windows NT og to andre, der er NT-baserede: Windows 2000 og Windows 2003. Når du udskifter ethvert Microsoft Windows-operativsystem på en maskine, der er beregnet til at fungere som en DNS-server, skal det være en af ​​disse tre versioner.