Sådan hoster du websites med en Windows Server 2000

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' i Windows 2000, og klik derefter på 'Indstillinger'. Klik på 'Kontrolpanel' for at åbne et nyt vindue. Dobbeltklik på 'Tilføj / fjern programmer' for at åbne en liste over installeret software.

2.

Klik på knappen 'Tilføj / fjern Windows Komponenter.' Her vises en række Windows-komponenter, der er tilgængelige på din Windows 2000-computer.

3.

Marker feltet 'Internet Information Services'. Klik på knappen 'Detaljer'. Sørg for, at 'Dokumentation', 'Internet Information Services Snap-In', 'World Wide Web Service' og 'Common Files' er markeret. Klik på 'OK'.

4.

Klik på knappen 'Næste' for at installere Internet Information Services-serverkomponenterne. Når installationen er fuldført, vises en succesmeddelelse. Klik på 'Udfør' for at lukke guiden.

5.

Åbn et webbrowservindue. Indtast 'http: // localhost /' i adressefeltet, og tryk på 'Enter'. Dette åbner en velkomstwebside på din webhostserver, og det kontrollerer også, at installationen og konfigurationerne var vellykkede.

IIS-konsollen (Windows 2000 Internet Information Services) giver dig mulighed for at være vært for dit eget websted på din lokale server. Dette er gavnligt, hvis du ikke ønsker at betale for en webhost service. Hvis du har en ældre Windows 2000-maskine på netværket, kan du hurtigt konfigurere operativsystemet til at være vært for dit websted. Windows 2000-serversoftwaren indeholder en guiden, som konfigurerer og installerer Internet Information Services.