Sådan installeres PHP på IIS 6.0

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hent den nyeste Windows-binære zip-fil fra det officielle PHP-websted, og gem det til skrivebordet. Dobbeltklik på filen på dit skrivebord, som starter installationsguiden.

2.

Klik på knappen 'Næste' i velkomstvinduet. Det næste vindue beder dig om et sted for de eksekverbare filer. Indtast 'C: \ Program Files \ PHP5' i tekstboksen og klik på 'Næste'. Klik på 'Udfør' på det endelige opsummeringsskærmbillede, og PHP-guiden installerer de nødvendige filer til din IIS-server.

3.

Klik på knappen Windows 'Start' på din IIS-server og vælg 'Administrative værktøjer'. Klik på 'Internet Information Services (IIS) Manager' i listen over muligheder. Dette åbner din primære IIS-konsol.

4.

Højreklik på dit websted i venstre side af vinduet og vælg 'Egenskaber'. Dette åbner et nyt konfigurationsvindue. Klik på fanen 'Home Directory'.

5.

Klik på knappen 'Konfiguration'. Klik på 'Tilføj' for at tilføje din nye PHP-udvidelse eksekverbar. Indtast 'C: \ Program Files \ PHP5 \ php5isapi.dll' i den eksekverbare tekstboks og indtast '.php' i udvidelses tekstboksen. Klik på 'OK' for at gemme dine ændringer og lukke egenskabsvinduet.

PHP eller Hypertext Preprocessor er et programmeringssprog, der bruges til at oprette dynamiske websider på en værtsserver. PHP er typisk skrevet til Apache-servere, som er Linux-baserede webhoste. Du kan dog også installere PHP-motoren til en internetinformationstjeneste (IIS) 6.0-webhost, som er et Microsoft-produkt, der er installeret på Windows-computere. PHP-motorfilerne kan downloades gratis, og de uddrages og installeres i din IIS-vært ved hjælp af en nem guide.