Sådan opsættes PHP på IIS 6

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Administrative værktøjer'. Klik på 'Internet Information Services (IIS) Manager.' Dette åbner din hovedkonsol.

2.

Klik på ikonet 'Web Service Extension' i venstre side af vinduet. Klik på linket 'Tilføj et nyt webtjenesteudvidelse' i listen over muligheder. Dette giver dig mulighed for at tilføje PHP-tjenesten til din IIS-server.

3.

Indtast 'PHP' i tekstfeltet 'File Extension Name'. I feltet 'Required Files' skal du indtaste 'C: \ PHP \ php.exe' for at pege dine PHP-filer til den eksekverbare. Klik på 'OK' for at gemme dine ændringer. Dette returnerer dig til hoved IIS-konsollen.

4.

Klik på ikonet 'Standardwebsted' på venstre side af skærmen. Højreklik på ikonet 'PHPscript' i listen over mapper, og vælg 'Egenskaber'. Kontroller, at PHP er inkluderet i listen over filtyper. Dette sikrer, at din PHP-motor er fuldt installeret.

PHP er et sprog, der normalt kører på en Linux Apache Server. Imidlertid er PHP også kompatibelt med Internet Information Services (IIS), som er hovedkonsollen til Microsoft Windows-tjenester. PHP-eksekverbare filer er tilgængelige på IIS-serveren. Disse eksekverbare filer skal konfigureres til filtypen for at fungere sammen med serversoftwaren. Konfigurationerne udføres i Microsoft IIS-konsolværktøjet.