Sådan sporer du internetbrug på et netværk på arbejdspladsen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Udvikle en skriftlig acceptabel internetbrugspolitik og træne dine medarbejdere om reglerne for adgang til internettet og straffe for internetmisbrug. Det er også på tide at lade dem vide, at du planlægger at gennemføre overvågningsværktøjer i netværket for at spore internetbrug. Gør dette for at beskytte dig mod en potentiel uretmæssig afskedigelsesdragt, hvis du skal opsige en medarbejder. Det er også vigtigt, at de forstår de farer, der lurer på internettet, og den trussel, disse farer udgør for din virksomhed.

2.

Installer en firewall. En firewall blokerer indgående og udgående trafik med både IP-adresse og portnummer. Med en firewall på plads kan du holde dine medarbejdere fra at besøge peer-to-peer (P2P) musikdelingssteder, FTP-websteder (File Transfer Protocol) eller andre websteder, der bruger protokoller, der er modtagelige for hacking. Ved at blokere indgående trafik kan du beskytte dit interne netværk mod eksternt anfægtede angreb. Kontroller firewall-logfilerne med jævne mellemrum kun for at søge efter mistænkelig aktivitet, eller indstil advarsler i firewallen baseret på udvalgte kriterier. Disse advarsler kan konfigureres til at underrette dig eller din netværksadministrator om et udviklingsproblem.

3.

Installer et indholdsfilter. Indholdsfiltre fungerer forskelligt end firewalls, idet de giver dig mulighed for at håndtere websites efter kategori. Det vil sige, du kan blokere shopping sites, film sites, sociale netværk og en lang række andre ikke-erhvervskategorier. Som med firewalls giver indholdsfiltre også logfiler til din periodiske gennemgang og handling. Tilføjelse af et indholdsfilter i sig selv vil eliminere en masse potentiale for internetmisbrug.

4.

Gå rundt. Besøg medarbejdernes arbejdsområde med jævne mellemrum for at se selv, hvad de arbejder på. Selv om dette ikke kræver nogen teknologi, er det meget effektivt. Hvis dine medarbejdere tror at du kan gå op bag dem på et vilkårligt tidspunkt, er de mere Det vil sandsynligvis være fokuseret på business i stedet for at surfe på internettet på arbejdspladsen.

Hvis din virksomhed er som de fleste, bruger mange af dine medarbejdere internettet på arbejdspladsen af ​​personlige årsager, som muligvis berøver din virksomhed af produktivitet og udsætter dit virksomhedsnetværk for sikkerhedstrusler som orme, vira og trojanske heste. Mens de mere ærlige af dine ansatte kun må bruge e-mail eller gøre online shopping, kan andre surfe på internettet til mere ondsindede formål. Nogle værktøjer giver dig mulighed for at spore internetforbrug på dit netværk.