Sådan testes en VoIP-telefon

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd for VoIP-adapteren, telefon og højhastigheds internetmodem. Vent til alle lys på modemet for at stoppe med at blinke, før du tester ud af telefonen. Du har brug for alt udstyr på alle tidspunkter for at VoIP-tjenesten skal fungere.

2.

Ring til det VoIP-nummer, du modtog, når du konfigurerede tjenesten. Gør dette med en mobiltelefon, så du er der og ved, om den ringer (eller hvis en anden kalder nummeret til dig, mens du er der).

3.

Svar på telefon og lyt til modtageren. Sørg for, at telefonopkaldet er klart og ikke producerer statisk. Hvis det er statisk, skal du kontrollere, hvilke kabelforbindelser der løber fra telefonen til VoIP-adapteren.

4.

Ring til nogen nummer, du vil have med VoIP-telefonen. Du skal sørge for, at telefonens udgående funktion fungerer korrekt.

VoIP er en telefonservice, der er baseret på en højhastigheds internetforbindelse. Dette giver dig mulighed for at ringe til enhver anden jordlinje i verden med service. Hvis du lige har oprettet din nye VoIP Internet-telefon service, vil du sandsynligvis teste telefonen for at sikre, at den fungerer korrekt og foretage / modtage opkald. Dette gøres ved at tjekke nogle af indstillingerne på VoIP-adapteren og naturligvis at bruge telefonen for at sikre, at den tilsluttes korrekt.