Hvad er IGP-protokollen?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

IGP er en kategori af routingprotokoller, der bruges til at udveksle routinginformation gennem et autonomt system. Et autonomt system er et enkelt routingdomæne eller netværk, der styres af en enkeltperson eller organisation.

Funktion

Indvendig gateway-protokol anvender beregninger såsom vejbåndbredde for at bestemme hvilken vej der skal tages, når der rettes en pakke eller en gruppe af digitale data, til en destination. Banebåndbredde er den hastighed eller hastighed, som digital information overføres på den pågældende vej. Interne gateway-protokol bruger en matematisk og logikbaseret formel kaldet en algoritme, der bruger banebåndbredde og andre målinger til at bestemme den mest effektive rute, der skal tages, når videresendelse af digital information.

Sjovfaktor

En anden vigtig type routingprotokol , kaldet ekstern gateway-protokol, udveksler routing information mellem netværk, i modsætning til inden for et enkelt netværk. Information bliver løbende sendt og modtaget via computernetværk. Visse standarder eller protokoller hjælper med at sikre effektiv overførsel af digitale data. En sådan protokol er IGP, eller indvendig gateway-protokol.