Sådan aktiveres en Wake up på LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Genstart din pc. Indtast boot-menuen, når computeren starter ved at trykke på den korrekte F-tast. Typisk er nøglen til at trykke på 'F12' eller 'F8', afhængigt af dit system. Den korrekte F-tast vises i nederste højre side af den sorte skærm i nogle sekunder, mens computeren starter. Hvis du ser Windows-logoet, er der for meget tid gået, og du skal prøve igen.

2.

Fremhæv alternativet 'Advanced Power Management' og tryk på 'Enter.' Fremhæv og aktiver 'Power on by PCI Devices' eller 'Resume by MAC LAN'. Navne på disse indstillinger varierer afhængigt af computerens fabrikat.

3.

Tryk på 'OK' for at forlade menuen Setup. Tillad din computer at afslutte opstarten. Wake on LAN er nu aktiveret til den pc.

Tips og advarsler

  • Hvis du vil vende tilbage til de ændringer, der er foretaget i dine boot-muligheder, skal du blot genstarte din computer, skal du åbne menuen Setup og ændre indstillingerne tilbage til deres standardindstillinger.
  • Wake on LAN er en computerproces, der sender en datapakke via et lokalnetværk (LAN), der styrer en pc på netværket. Wake on LAN-processen er tilgængelig på de fleste moderne computere, men skal aktiveres før brug. Wake on LAN er aktiveret via computerens opstartsmenu til rådighed under opstart. Indstillingerne ændret for at aktivere Wake on LAN er let deaktiveret, hvis der opstår behov for at afbryde Wake on LAN-kapacitet fra din computer.