Sådan finder du en IP-adresse tilknyttet en Mac-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start' og vælg 'Kør'.

2.

Skriv 'cmd' i boksen. Klik på 'OK' knappen. Kommandolinjevinduet vises.

3.

Skriv 'arp' i kommandopromptvinduet og tryk derefter på 'Enter' -tasten. En liste over kommandoer i forbindelse med arp vil vise.

4.

Skriv 'arp - a' i kommandopromptvinduet. Tryk på 'Enter' -tasten. Dette vil medføre, at en liste over MAC-adresser vises med tilhørende IP-adresser. Rul ned i listen og find de IP-adresser, der er knyttet til MAC-adressen. Et eksempel på en MAC-adresse tilknyttet en IP-adresse er som følger:157.55.85.212 00-aa-00-62-c6-09
< br />

Det første nummer, der er angivet, '157.55.82.212' er IP-adressen. Det andet nummer, '00-aa-00-62-c6-09' er MAC-adressen.

En Media Access Control-adresse, der almindeligvis er kendt som en MAC-adresse, er en 48- eller 64-bit-adresse, der er knyttet til en netværksadapter. MAC-adresser ligner IP-adresser, men en MAC-adresse er forbundet med hardware af netværksadaptere i stedet for software. Generelt er MAC-adresser permanente og vil altid blive tildelt til et stykke hardware. Hvis du er nysgerrig efter MAC-adresserne forbundet med en IP-adresse på din computer, kan du bruge kommandoprompten til at finde oplysningerne.