Sådan oprettes et websted ved hjælp af IIS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og indtast 'iis.msc' i søgefeltboksen. Dette åbner din IIS-systemadministratorkonsol.

2.

Højreklik på dit webservernavn på venstre side af vinduet. Vælg 'Ny' og klik derefter på 'Websted.' Dette starter vinduet oprettelse af webside. Klik på 'Næste' på åbningsskærmen.

3.

Indtast en beskrivelse for dit websted i tekstfeltet. Dette er en beskrivelse, der hjælper dig med at identificere hjemmesiden, hvis du har mere end én konfigureret. Klik på 'Næste'.

4.

Vælg 'All Unassigned' i IP-adressen og indtast dit website navn i tekstboksen 'Host Header'. Det betyder, at IIS-maskinen automatisk overfører læsere til den rigtige mappe, når læsere indtaster dit website navn i webbrowseren. Klik på 'Næste'.

5.

Klik på knappen 'Gennemse' og vælg en mappe til hjemmesiden. Dette er den mappe, hvor alle websitet filer gemmes. Klik på 'OK' og klik derefter på 'Næste' i guidenvinduet.

6.

Klik på 'Udfør' på oversigtsskærmen for at fuldføre opsætningen. Åbn din webbrowser og indtast webstedets navn i adressetekstfeltet for at teste dine nye indstillinger.

Internet Information Services (IIS) er et internt webhostsystem, der følger med dit Windows-operativsystem. Du bruger IIS-værktøjet til at være vært for websider på din computer. Websiderne gemmes i et webstedskatalog, hvor du tillader interne netværksbrugere eller online internetlæsere at se dine oplysninger. Du opretter et IIS-websted ved hjælp af en guiden, som leder dig gennem opsætningen.