PCI Wireless Vs. PCI Express Wireless

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

PCI

Der er nogle få fordele ved at vælge at bruge et PCI trådløst kort. For det første har enhederne en tendens til at være lidt billigere end de lidt mindre almindelige PCI Express-ækvivalenter. For det andet har de fleste bundkort mere PCI-slots end PCI Express-slots - i hvert fald i en-lane-sorten, som et trådløst kort vil bruge. Endelig har de en tendens til at være baseret på ældre trådløse chipsæt og har derfor bedre driverstøtte i alternative operativsystemer, som Mac OS X og Linux.

PCI Express

PCI Express tilbyder også nogle fordele. Det mest oplagte er databusens hastighed, men med et gennemsnittet trådløst netværk er det sandsynligvis ikke et problem. En anden fordel er, at flere og flere bundkort vil sende, der helt mangler PCI-slots . På samme måde bliver nyere trådløse standarder i stigende grad mindre tilbøjelige til at blive indbygget i et kort, der arbejder med den ældre PCI-standard.

Andre alternativer

Der er et par andre muligheder. USB-enheder er et simpelt svar , da de kræver næsten ingen teknisk viden at installere - ikke mucking om med en åben computer eller beskæftiger sig med case screws. En anden mulighed er at bruge en trådløs router, der understøtter brotilstand og tilslutter den til din computer med et Ethernet-kabel, selvom Dette kan være lidt teknisk at oprette. Uanset hvilken mulighed du vælger, skal du huske på, at du bliver nødt til at lave visse kompromiser uanset hvad. De fleste stationære computere, der er bygget mellem 2005 og 2010, har både den allestedsnærværende PCI-slot samt en række PCI Express-slots. Begge er perfekt tilpasset opgaven med at installere et trådløst kort - for de fleste anvendelser vil de være funktionelt identiske.