Sådan kører du en FTP-server på Linux

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer VSFTPD, hvis den ikke allerede er installeret. Installationsproceduren varierer meget, afhængigt af din specifikke version af Linux. I Red Hat og Red Hat-derivaterne skal du følge systemets procedure for at finde og installere .rpm-softwarepakker. Hvis du bruger et Debian-baseret system, f.eks. Ubuntu, skal du bruge systemets pakkehåndtering til at finde og installere det relevante. deb pakke filer. For andre systemer, følg proceduren i dine hjælpefiler for at finde og installere VSFTPD.

2.

Start din FTP-server ved at skrive 'vsftpd start' fra Linux kommandolinjen. På nogle systemer kan start og stop servere kun udføres fra en root class-konto. Andre systemer, som Debian og Ubuntu, kræver sudo før kommandoen. Dette udfører kommandoen som root uden at logge ind som en rodbruger.

3.

Konfigurer din vsftpd.conf. I de fleste tilfælde er konfigurationsfilen placeret i / etc eller / etc / vsftpd. I nogle mindre kendte distributioner af Linux eller brugerdefinerede VSFTPD-installationer kan .conf-filen være på et andet sted. Brug en kommandolinje eller GUI tekst editor til at se og konfigurere vsftpd.conf muligheder. Der er mange muligheder for VSFTPD. Kontakt manens sider for mere information. Fælles indstillinger omfatter 'anonymous\_enable = NO' for at deaktivere anonym adgang til din FTP-server. En anden fælles indstilling er 'use\_localtime = YES' for at bruge den lokale servertid og dato for filtider og datoer.

4.

Konfigurer din router eller hardware firewall til dit hjem eller kontor netværk for at tillade adgang til FTP-serveren. Dette vil ofte udsætte hele Linux-computeren for internetadgang. Sørg for, at alle servere er sikret, før du får fuld adgang. Nogle firewalls eller routere vil dog tillade dig at videresende eksterne forespørgsler til porte 20 og 21, FTP-portene, til en bestemt server på dit interne netværk. Fremgangsmåden varierer meget for hver router eller firewall.

5.

Opret brugerkonti på Linux-computeren til personer, der har adgang til FTP-serveren. Selvom du kan aktivere anonym adgang, øger dette potentielle sikkerheds- og misbrugsrisici. FTP-servere tillader anonym adgang, der bruger brugernavnet 'anonym' og et kodeord for den anonyme brugers e-mail-adresse. Der er ingen måde at kontrollere, at denne adresse er gyldig.

Opsætning og kørsel af en FTP-server på en lukket Linux-server, som et hjemmenetværk eller et internt forretningsnetværk, er meget nemt. Hver Linux-distribution har en tilgængelig FTP-server til rådighed. Denne server kaldes VSFTPD. I mange tilfælde, især med serverversioner af mange Linux-distributioner, er VSFTPD som standard installeret. Hvis du har installeret en desktop- eller arbejdsstationsversion af Linux, skal du muligvis installere serversoftwaren.