Sådan overvåger du brugeraktivitet i Windows 2003

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på 'Administrative værktøjer' i det åbne vindue for at få vist en liste over servergenveje. Dobbeltklik på genvejen mærket 'Lokal sikkerhedspolitik' for at åbne konsollen, der ændrer sikkerhedsindstillingerne på serveren.

2.

Klik på ikonet 'Sikkerhedsindstillinger'. Dette udvider en liste over valgmuligheder i sikkerhedsafsnittet i din serverens indstillinger. Klik på 'Lokale politikker' og klik derefter på 'Revisionspolitik.' Dette åbner flere valgmuligheder i ruden til centeroplysninger for at revidere brugeradgangsforsøg.

< p> 3.

Dobbeltklik på den Windows 2003-tjeneste, du vil revidere. Hvis du f.eks. vil revidere brugeradgang til Terminal Services, skal du dobbeltklikke på ikonet 'Terminal Services' for at åbne en konfiguration dialogboksen.

4.

Vælg 'Aktiveret' i rullemenuen Politikværdi. Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger. Gentag dette med hver servertjeneste, du vil revision.

Windows 2003 er et serveroperativsystem, der bruges til at være vært for flere netværkstjenester, herunder brugerrettigheder, enhedsindstillinger og andre kritiske domæne-komponenter. Windows 2003-serveren har også en revisionstjeneste, som logger brugeraktivitet på servernetværket. Dette giver en liste over succesfulde og mislykkede forsøg på at få adgang til netværkstjenester. Dette er gavnligt for administratorer, der skal kontrollere for uautoriserede adgangsforsøg på serveren.