Sådan sikkerhedskopieres en DNS 2003-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Alle programmer'. Klik på 'Tilbehør' u0026 gt; 'Systemværktøjer'. Klik på genvejstasten 'Backup Utility' for at åbne værktøjet.

2.

Klik på fanen 'Backup' øverst i værktøjsvinduet. Indstil dine sikkerhedskopieringsindstillinger på denne skærm. For at sikkerhedskopiere DNS-filerne skal du klikke på 'Desktop' og derefter klikke på 'Denne computer'. Marker afkrydsningsfeltet 'System State'.

3.

Klik på knappen 'Gennemse' for at vælge et sted, hvor du vil gemme din sikkerhedskopi. Du kan vælge en mappe på harddisken eller eksterne medier som f.eks. En cd eller dvd.

4.

Klik på knappen 'Start Backup'. Dette begynder at kopiere dine DNS-filer til det valgte sted, hvilket kan tage flere minutter.

Windows 2003-serverens operativsystem giver dig et værktøj, der muliggør hurtig sikkerhedskopiering uden manuelt at kopiere DNS-indstillingerne. Guiden giver dig mulighed for at sikkerhedskopiere DNS-filer samt andre ressourcer til en ekstern lokalitet eller til eksternt medie. Dette er gavnligt for netværksadministratorer, der skal gemme en kopi af DNS-serverindstillingerne i tilfælde af en nødsituation.