Hvad er fordele og ulemper ved trådløse input-enheder?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Trådløse input enheder er almindelige computerudstyr, der bruger trådløse systemer, oftest Bluetooth eller infrarøde systemer, til at oprette forbindelse til computeren. De tilføjer ikke ekstra funktioner eller evner, men giver blot en ny måde at bruge nødvendige enheder på. Trådløse tastaturer og trådløse mus er to af de mest almindelige indgangsenheder. Nogle virksomheder og folk foretrækker disse på grund af deres fleksibilitet, men andre afskrækkes af omkostningerne og problemerne med at bruge trådløse systemer.

Fleksibilitet

Da trådløse perifere enheder ikke er fastgjort til ledninger, er de ikke begrænset til placering og brug. En bruger kan betjene en trådløs mus fra hele værelset, hvis det er nødvendigt. Trådløse tastaturer kan placeres i forskellige højder afhængigt af brugerens præferencer, hvilket gør det lettere at finde den korrekte arbejdsstilling eller til at passe computerenheder i vanskelige områder.

Mindre mess

Med kablede enheder, ledningerne fra tastaturer og mus kan forårsage rod i arbejdsområdet.Dette kan være distraherende og endda gøre det normale arbejde eller reparationer vanskeligere. Trådløse input enheder skære ned på rod og tillade arbejdstagere at være mere fokuseret på de opgaver, der er til rådighed. er også meget lettere at transportere.

Kompleks systemstøtte

Trådløse enheder har typisk mange flere forbindelsesmuligheder end kablede perifere enheder. Brugere kan konfigurere flere tastaturer eller trådløse mus til det samme system til bestemte projekter og derefter skifte dem tilbage til deres originale kilder efter behov. Denne systemstøtte giver inputenheder et bredere anvendelsesområde end mere traditionelle muligheder.

Integration

Mens trådløse inputenheder er nyttige, kan de også være meget udfordrende for at int egrate. Ikke alle systemer tilbyder kompatibilitet med trådløse enheder, og trådløse systemer fungerer muligvis ikke korrekt med hinanden. Virksomheder, der ønsker at bruge flere trådløse løsninger, skal bruge tid og penge på at søge efter enheder, der kan fungere i synkronisering og passer til de nuværende computere.

Omkostninger

Trådløse systemer koster generelt mere end traditionelle kablede muligheder. Dette skifter fra enhed til enhed, og priserne falder, da markedet bliver mere acceptabelt for trådløse inputenheder, men omkostningerne forbliver fortsat forholdsvis højere. Dette gør det dyrere for en bruger at skifte til trådløst end at forblive med kablede muligheder.

Interferens

Trådløse tastaturer, mus og andre sådanne enheder kan udvikle interferensproblemer. Hvis der er behov for en synsforbindelse mellem senderen og modtageren, kan objekter blokere stien. Hvis enhederne opererer på et trådløst netværk, kan routeren muligvis sænke enheden ned, mens der overføres store mængder data. Dette gør trådløse enheder mindre pålidelige, især når mange bliver brugt på samme tid.