Opsætning af trådløst internetadgangskode

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Når en netværksejer etablerer et trådløst netværk med en trådløs router, kan han oprette en adgangskode til netværket. Brugere skal kende adgangskoden, som også kan kaldes en nøgle, for at oprette forbindelse til netværket. Brugere uden adgangskode vil ikke kunne oprette forbindelse til netværket.

Betydning

En adgangskode beskytter et netværk fra uautoriserede personer via netværket. Når den samme internetforbindelse leverer forbindelsen til flere brugere, kan forbindelsen udføre langsommere, især hvis nogen af ​​brugerne udfører opgaver som f.eks. Download af store filer. Endvidere kan internetkunder, der har en begrænset brugsplan, forhindre andre i at bruge deres båndbredde.

Typer

Netværksadministratorer kan etablere en af ​​to typer adgangskodebeskyttelse på deres netværk: WEP (wired equivalent privacy) eller Wi- Fi Protected Access (WPA). WEP bruger en 40-bit nøgle til at kryptere data mellem adgangspunktet og alle brugere. På den anden side kan WPA-brugere få adgang til netværket via den delte adgangskode, eller administratoren kan oprette et unikt kodeord for hver bruger. Det er tilrådeligt for hjemmet eller virksomhedsejere at oprette et kodeord på trådløse hjem- eller forretningsnetværk for at forhindre uautoriserede brugere i at få adgang til deres internetforbindelse, samtidig med at lovlige brugere kan oprette forbindelse.