Sådan ændres et domæne brugernavn

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Administrative værktøjer'. På listen over administrative værktøjer klikker du på 'Active Directory-brugere og -computere' for at åbne din hovedkonsol.

2.

Klik på dit Windows-netværk domænenavn i venstre side af vinduet . Dette udvider en liste over muligheder. Klik på ikonet 'Brugere' for at se alle brugere, der er konfigureret på netværket.

3.

Højreklik på den bruger, du vil redigere, og vælg 'Egenskaber'. Vinduet til de vigtigste brugeregenskaber vises. Klik på fanen 'Konto'.

4.

Rediger brugernavnet i tekstboksen mærket 'Bruger login navn'. Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger og lukke egenskabsvinduet.

Domænebrugere tilføjes, redigeres og slettes fra et konsolværktøj kaldet Active Directory. Active Directory indeholder brugerrettigheder og enheder, der er tilladt på netværket. Når de tilføjes, får brugerne et brugernavn, som bruges til at logge ind på domænet. Du kan redigere dette brugernavn i Active Directory på din Windows-netværksserver. Dette er gavnligt, når en bruger ændrer hans eller hendes efternavn, og brugernavnet i dine navngivningsstandarder repræsenterer brugerens fulde navn.