Sådan bruges Simple File Sharing med XP Home

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find den mappe, der indeholder oplysninger, som du gerne vil dele på netværket.

2.

Højreklik på mappen og klik derefter på 'Deling og sikkerhed' i den menu, der vises.

3.

Marker afkrydsningsfeltet 'Lav denne mappe privat' for at rydde boksen.

4.

Marker afkrydsningsfeltet 'Del denne mappe på netværket' og bekræft, at der er et afkrydsningsfelt i feltet.

5.

< p> Marker afkrydsningsfeltet 'Tillad netværksbrugere at ændre mine filer' for at aktivere læse og skrive adgang til filerne. Hvis du vil konfigurere skrivebeskyttede tilladelser, skal du klikke for at fjerne feltet 'Tillad netværksbrugere at ændre mine filer'.

6.

Klik på knappen 'Start', og klik derefter på 'Kontrolpanel' og klik på 'Brugerkonti'. Klik på 'Opret en ny brugerkonto.'

7.

Indtast det nøjagtige navn på en brugerkonto, der er konfigureret på en computer, der bruges til at få adgang til computeren via netværket , og vælg derefter kontotypen (Administrator anbefales ikke) og klik på 'Opret konto'.

8.

Klik på linket 'Skift en konto', og klik derefter på den konto, du lige har oprettet . Klik på Opret / skift adgangskoden, og indtast derefter en adgangskode for kontoen, og tryk på Enter-tasten.

9.

Klik på 'Start' og derefter 'Kør' eller 'Søg' boksen på computeren, for hvilken den nye brugerkonto blev oprettet for at få adgang til filens del. Skriv '\\ computernavn \ share' i 'Kør' eller 'Søg' boksen, og erstatte '\\ computername \ share 'med det egentlige computernavn og netværksnavnnavn, du ønsker at få adgang til via netværket. Tryk på' Enter '-tasten.

10.

Bekræft adgangen til filerne i netværksdelen ved at dobbeltklikke på en fil for at åbne den og udføre læse eller læse og skrive operationer i henhold til tilladelserne konfigureret tidligere.

Funktionen Simple File Sharing i Microsoft Windows XP Home Edition gør det muligt for brugerne at få adgang til filer på en computer over netværket. Adgangstilladelser kan konfigureres til brugere, der har en konto på computeren, der giver skrivebeskyttet eller læse- og skriveadgang. Som standard er Simple File Sharing aktiveret i Microsoft Windows XP Home Edition.