Sådan opretter du en anden computer på et hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log på den første computer på netværket, og sæt USB-flashdrevet i en ledig USB-port. Klik på 'Start' og klik derefter på 'Netværk' og klik derefter på 'Tilføj en trådløs enhed' og følg vejledningen for at kopiere netværksindstillingerne til dit USB-flashdrev. Hvis du ikke har et USB-flashdrev, kan du skrive netværksindstillingerne på denne computer. Klik på 'Start' og højreklik derefter på 'Denne computer' og vælg 'Egenskaber'. I Windows XP skal du skrive navnet på arbejdsgruppen. I Windows Vista og 7 klik på linket 'Advanced System Settings' til venstre og klik derefter på fanen 'Computer Name' og skriv navnet på arbejdsgruppen. Hvis du er på et trådløst netværk, skal du skrive den trådløse adgangskode til din trådløse router.

2.

Log på den anden computer. Hvis du forbinder det trådløst, så skal du tilslutte USB-flashdrevet og vælge 'Wireless Network Setup Wizard' fra USB-flashdrevets muligheder. Hvis du forbinder den anden computer med ledninger, kan du slutte computeren til netværket med et Ethernet-kabel. Windows Vista og 7 registrerer automatisk netværksindstillingerne. I Windows XP skal du klikke på 'Start' og derefter højreklikke på 'Denne computer' og derefter under arbejdsgruppens navn klikke 'Change' og indtaste arbejdsgruppens navn fra den første computer. Klik på 'OK' for at anvende navnet. vil blive bedt om at genstarte dit system.

3.

Konfigurer din computer til at dele filer, hvis du ønsker det, ved at højreklikke på en mappe, du vil dele, og vælg 'Egenskaber' Klik på fanen 'Deling' og vælg de ønskede muligheder. Kun skrivebeskyttelse tillader andre computere på netværket at se dine filer, men ikke at ændre dine filer. Læs og skriv vil tillade andre brugere på netværket at læse og ændre dine filer (herunder sletning af dine filer). Deling er specifik for en mappe og en undermappe.

Home networking giver dig mulighed for at forbinde flere computere i dit hus for at dele filer, printere og internettet. Alt dette kan være din, hvis du bare tager et par minutter at oprette en anden computer på dit hjemmenetværk. Du skal afgøre, om du vil forbinde den anden computer trådløst eller bruge ledninger. Du skal også vide, om dit hjemmenetværk bruger et arbejdsgruppe navn og hvad det er.