Sådan testes VPN-hastighed

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem hastigheden på din internetforbindelse uden brug af en VPN-server. Den nemmeste måde at gøre dette på er at bruge en internet båndbredde test som dem, der er tilgængelige frit fra Federal Communications Commission (se Ressourcer). Din båndbredde test vil have tre nøglekomponenter - downloadhastighed, uploadhastighed og latenstid. Upload og download hastigheder kvantificere, hvor hurtigt du overfører data til og fra internet-servere. Latency er den tid, det tager at opfylde en internetforespørgsel.

2.

Opret forbindelse til VPN-serveren vha. Dit valg af VPN-klienter. Mange VPN-servere kræver specifikke typer klienter, så brug din supportdokumentation eller it-afdeling til at bestemme den bedste klient, der skal bruges.

3.

Gentag hastighedstesten og få nye værdier for downloadhastighed, uploadhastighed og latens, mens du bruger VPN-forbindelsen.

Træk din download og uploadhastigheder ved hjælp af VPN-forbindelsen fra de tilsvarende værdier uden brug af VPN-forbindelsen. Dette vil fortælle dig, hvor meget hastighed der går tabt ved at forbinde via en VPN-server. Træk latensen uden at bruge VPN-forbindelsen fra det, når du bruger en VPN-forbindelse til at bestemme stigningen i latens, når du bruger en VPN-forbindelse.

Virtual Private Networking eller VPN er en teknologi, der giver dig mulighed for at oprette en sikker forbindelse til et andet netværk fra et eksternt websted. Teknologien er afhængig af en VPN-server, som er en speciel server designet til at skabe den sikre tunnel til din computer og videregive oplysninger til og fra din computer og det private netværk. VPN-forbindelser karakteriseres som regel af et fald i båndbredde og en øget latens (eller den tid det tager at opfylde anmodninger), fordi alle data skal passere via en ekstra server (VPN-serveren). Heldigvis er der en nem måde at kvantificere kvaliteten af ​​en VPN-forbindelse ved at teste hastigheden af ​​en VPN.