Internet Printing Protocols

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Stigningen af ​​trådløs og netværkskommunikation mellem computere har ført til en parallel stigning i behovet for brede, tværplatformsprotokoller eller regelsæt til drift af printere på tværs af disse netværk. Tre primære protokoller er vokset op over disse systemer.

Linjeprinter Daemon-protokol

Protokollen Line Printer Daemon (LPD) er den protokol, der oftest bruges af nuværende computersystemer. Også kaldet Line Printer Remote (LPR) -protokollen, blev den oprindeligt udviklet af og for universitets- og forretningsmiljøer, så computere har adgang til fjernprinterservere via TCP / IP-netværk. LPD / LPR har fordel af at være platformafhængige, hvilket betyder, at en række forskellige computersystemer alle kan få adgang til de samme printere via de samme metoder.

Internetprinterprotokol

Internetprotokolprotokollen (IPP) er en mere moderne og mere robust sæt af protokoller end LPD / LPR-protokollerne. Den har mange af de samme funktioner, som f.eks. Fælles kommunikationsformater via TCP / IP-netværk sammen med yderligere kontrol-, administration og sikkerhedsfunktioner. IPP er i øjeblikket i version 1.1, selvom teams arbejder på version 2.

Fælles Unix Printsystem

Fælles Unix Printing System (CUPS) er faktisk et IPP-baseret modulopbyggesystem designet til brug i Unix-lignende drift systemer som Linux og Mac OS X. Den blev udviklet uafhængigt af ethvert computersystem, men blev til sidst købt af Apple Inc. til brug i dets OS X 10.2-systemer.