Sådan gør du et domæne søgning efter IP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find og registrer den IP-adresse, du vil bruge til din domænesøgning.

2.

Besøg en domænesøgningsside . Nogle muligheder omfatter whois.sc, dawhois.com og hostip.info (se Resources). Disse er blot en håndfuld af et helt fællesskab af websteder, der tilbyder disse tjenester.

3.

Indtast IP-adressen i søgeområdet og klik på 'Søg'. Domænesøgningssiden vil nu slå op og vise alle domæneoplysningerne, der er knyttet til den IP-adresse, du har angivet.

Tips og advarsler

  • Mens disse søgninger er ret præcis, det kan ikke altid give alt, hvad du leder efter. De fleste hosting websites tilbyder deres kunder en tjeneste, der vil maskere deres identitet. I dette tilfælde vil du, når du søger efter deres oplysninger, blive forsynet med deres hostingwebstedets oplysninger, ikke deres personlige oplysninger. Der er dog ingen grund til det her.
  • Domænenavne er slags som internationale telefonnumre. Deres mål er at give hver internetserver en mindeværdig og let at stave adresse. På samme tid beholder domænenavne den tekniske IP- eller internetprotokoladresse af et websted, der er usynligt for de fleste seere. Din IP-adresse er i det væsentlige dit digitale fingeraftryk, som gør det muligt at spore alle dine onlineaktiviteter tilbage til dig. En domænesøgning kan give dig detaljer, som hvem den registrerede ejer af webstedet er, tilgængelighed på webstedet og anden relateret information.