Sådan slettes softwarebegrænsningspolitikker

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log på din Windows Server 2003-maskine ved at bruge ekstern desktop-forbindelse. Log ind på din server ved hjælp af administratoroplysninger for dit netværk. Klik på 'Start, Administrationsværktøjer' og vælg derefter 'Active Directory-brugere og -computere.'

2.

Når 'Active Directory' åbnes, højreklik på dit domæne (eksempel: thisdomain.com) og vælg egenskaber. Du vil se tre faner øverst: 'Generelt', 'Administreret af' og 'Gruppepolitik.' Klik på fanen 'Gruppepolitik', marker standard domænepolitikken og klik på 'Rediger'.

3.

Redaktionen for gruppepolitisk objekt bliver åbnet, og du vil se to hovedkategorier på venstre side. Disse er mærket 'User Configuration' og 'Computer Configuration.' Udvid 'Computer Configuration', og du vil se yderligere tre muligheder, som du kan udvide. Vælg 'Windows Settings' for at udvide. Du vil se yderligere to muligheder: 'Scripts' og 'Security Settings.' Udvid sikkerhedsindstillingerne, og du vil se en mere robust liste over muligheder.

4.

Vælg og fremhæv 'Softwarebegrænsningspolitikker'. Dette viser dig mulighederne på højre side af skærmen. Når du har markeret 'Software Restriction Policies', skal du klikke på 'Actions' øverst i redaktionsvinduet for gruppepolitikobjekt. Vælg 'Slet softwarebegrænsningspolitik' i denne menu. Der vises et advarselsvindue, der spørger om du er sikker på, at du vil slette alle softwarebegrænsningspolitikkerne. Klik på 'Ja'. Luk gruppepolitikobjekteditoren og Active Directory-brugere og computere.

5.

Klik på 'Start, Kør' og skriv 'CMD' i feltet. Klik på 'OK'. Når kommandoprompten åbnes, skal du indtaste 'gpupdate / force' og trykke på 'Enter.' Når serveren har opdateret gruppepolitikken, vil den fortælle dig, at brugerens gruppepolitik og computergruppepolitik er blevet opdateret. Luk kommandoprompten og afmeld serveren. Genstart eventuelle klientcomputere, der skal genstartes for at trække den nye politik i og installere det ønskede program.

En netværksadministrator er den person, der har ansvaret for at arbejde sammen med systemadministratorer for at bestemme, hvilken type programmer brugere skal have adgang til på deres klientcomputere. Når de har indsnævret hvilke som er acceptable, vil netværksadministratoren oprette politikker baseret på disse oplysninger for at begrænse denne specifikke software fra at blive installeret. Et godt eksempel på nogle af softwaren vil omfatte programmer som instant messengers, fil down-loaders og streaming video eller musik software. Disse politikker hjælper med at sikre netværket og sikre, at klientcomputere ikke bliver inficeret med malware og virus.