Sådan tilslutter du en Macbook til VPN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Apple logoet øverst til venstre på skærmen. Klik på 'Systemindstillinger' og klik på 'Netværk'.

2.

Klik på ikonet '+' i vinduet Netværk for at tilføje en ny netværksforbindelse. I panelet Interface skal du vælge 'VPN' i menuen. Under VPN Type skal du vælge menupunktet, der matcher indstillingerne for organisationens netværk. Indtast et navn for forbindelsen til linjen Servicenavn. Klik på knappen 'Opret'.

3.

Skriv den korrekte serveradresse for din VPN i feltet Serveradresse i vinduet Netværk. Indtast dit netværkskonto navn i feltet Kontonavn. Klik på 'Autentificeringsindstillinger'.

4.

Vælg enten 'Shared Secret' eller 'Certificate' i feltet Maskinkontrol. Dette afhænger af indstillingerne for det netværk, du planlægger at bruge. Indtast det relevante kodeord. Indtast navnet på din netværksgruppe i gruppenavnet Klik på 'OK'.

Klik på 'Vis VPN-status i menulinjen' for at markere den og klik på 'Anvend.' Luk Systemindstillinger. Klik på VPN-ikonet, der skal vises på proceslinjen øverst på skærmen. Klik på 'Connect (service navn)', som vil vise navnet du indtastede til netværksforbindelsen. Indtast dine kontooplysninger og klik på 'OK' for at c nægte til netværket.

Du kan forbinde en MacBook til et kontor eller universitets netværk via et virtuelt privat netværk. Organisationer bruger VPN'er til at forbinde fjernkontorer eller steder til deres netværk via internettet. Mac OS X 10.6, kendt som Snow Leopard, har indbyggede installationsværktøjer til VPN'er, men du skal konfigurere en forbindelse for hvert netværk, du vil bruge på din MacBook. Når du har konfigureret forbindelsen, kan du tilslutte dig netværket fra ethvert sted med internetadgang.