Krav og specifikationer for VoIP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Voice Over Internet Protocol (VoIP) er en alternativ måde at ringe til eller modtage telefonopkald. Baseret helt udenfor internettet kræver VoIP ikke en hård telefonlinje. Fordele ved VoIP over fastnet og mobil service planer omfatter pris, funktioner og forbedret servicekvalitet. IPT-protokollen og Internet Engineering Task Force (IETF) hjalp med at oprette en liste over VoIP-krav og specifikationer.

VoIP Definition

Voice Over Internet Protocol defineres af Internet Protocol Detail Record Organization som 'kommunikation mellem to eller flere parter over en delvis eller komplet internetbaseret forbindelse.' Den opkaldende part ringer et telefonnummer over en computer, der derefter sendes til modtageren via internet-signaler i modsætning til traditionelle telefonledninger.

Generelle krav

Internet Protocol Detail Record Organization oprettet en liste over VoIP-krav Det er som følger: En internetdetaljepost skal identificere, hvem det kaldende parti og de kaldte parter er. Hvert trin i VoIP-opkaldsprocessen, fra opkald til afslutning af opkald, skal indspilles med en internetdetailspor. For at spore fakturering omfatter hvert opkald også en internetdetaljepost for færdiggørelseskoder. Endelig skal en internetdetaljepost også bekræfte opkaldsbetalingstypen, som kan indeholde afgiftsfri, langdistans, forudbetalt, opkrævet til tredjepart, opkrævet til opkalder eller opkrævet til indkaldt parti.

Tidsstempelkrav

En internetdetailspor skal registrere, hvilket tidspunkt opkaldet startede og sluttede. Tiden skal udtrykkes i ISO 8601-format for øget enhed mellem VoIP-udbydere. Tidsstemplet skal også være nøjagtigt til inden for et sekund. For yderligere dataindsamling, svarer lokale tidsstempler til faktureringsudbyderens tidszone.

Krav til fælles VoIP-opkald

Der kræves mindst to personer med VoIP-klare forbindelser til et webbaseret telefonopkald. Hver part, der sender og modtager opkald, skal have en live internetforbindelse. Tjenesteudbyderen skal også have en live internetforbindelse for at overvåge og spore opkaldet. Hver opkalder og modtager skal have et gyldigt ID, som kan være et telefonnummer. Tjenesteudbyderen skal have en registrering af hver enkelt af deres abonnenter med et tilsvarende og entydigt ID. Udbyderen skal også have en unik identifikator. Identifikatorerne / idene til tjenesteudbyderen, opkalderen og modtageren (erne) tillader mæglingssystemerne at kontrollere, at internetdetaljeregistrene kommer fra det samme opkald.

Udstyrsspecifikationer

Det første trin i oprettelsen af ​​en VoIP-forbindelse vælger en udbyder. Udbydere må eller måske ikke inkludere det udstyr, der er nødvendigt for at ringe eller modtage opkald. Udstyr med avancerede specifikationer vil fungere bedre end udstyr med lav kvalitet. For eksempel vil et højkvalitets headset optimere lydkvalitet sendt og modtaget. Internetopkald bruger båndbredde, så tag øje med webbrowsing og downloadhastigheder, mens du taler over en VoIP-forbindelse for at se, om der kræves yderligere båndbreddehastighed for tilstrækkeligt multitask via internettet.