Sådan finder du en liste over alle brugte IP-adresser på et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download den 'nyeste stabile selvinstallationsversion' version af Nmap til din computer (se Ressourcer).

2.

Installer Nmap på din maskine ved at dobbeltklikke på Nmap installationsfilen. Følg vejledningen for at installere det på dit lokale drev i standardmappen.

3.

Klik på knappen 'Start' på menulinjen i Windows, skriv 'cmd' i teksten boks og tryk på 'Enter' for at åbne et kommandovindue.

4.

Skriv følgende kommando: nmap -sP 192.168.1.0/24. Tryk på 'Enter'.

5.

Nmap scanner hele rækken af ​​IP-adresser, begynder med 192.168. En liste over alle IP-adresser i brug vises med teksten 'vært er op' under IP-adressen.

Tips og advarsler

  • Når der scannes en langsomt netværk justere scanningshastigheden for at sikre, at du ikke forårsager, at netværket svigter.
  • Hent altid tilladelse fra netværksejeren, før scanningen udføres.
  • At identificere alle de anvendte IP-adresser på et netværk er nyttigt, når du udfører vedligeholdelses- eller administrationsændringer. Dette er også meget nyttigt til at detektere, hvornår en ny enhed er knyttet til netværket. Mange virksomheder udfører en natlig scanning af netværket for at kontrollere, hvilke IP-adresser der er i brug og foretage en sammenligning med en tidligere scanning for at identificere potentielle sikkerhedstrusler. Nmap er en open source scanner, der anvendes af fagfolk og hobbyfolk til at udføre forskellige netværksscanningaktiviteter. Det er perfekt til denne aktivitet.