Sådan konfigureres Cisco Catalyst 2900 Series Network Switches

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut computeren til kontakten med det blå serielle kabel, der fulgte med kontakten. Slut den 9-polede d-shell ende af kablet til din computers serielle port og den anden ende, der ligner en lidt stor telefonstik, i konsolporten på kontakten.

2.

Tænd for din computer og konfigurer en terminal session til kontakten ved hjælp af en terminalemuleringssoftware, der er tilgængelig for dig. Putty og HyperTerminal er to af de mere populære terminalemulatorer, og en af ​​disse vil fungere. op session parametre som følger:9600 baud

8 databit

1 stop bit

Xon / Xoff flowstyring

ingen paritetStart terminalsessionen og tænd for kontakten. Hvis du ikke gør det se opstartsmeddelelser inden for et minut eller så, skal du kontrollere din terminalkonfigurationsindstillinger for at være sikker på, at de er korrekte.

3.

Svar 'ja' til 'indledende konfigurationsdialog' prompt og tryk på 'Enter.' Svar 'yes' til 'basic management setup' prompt og tryk 'Enter.' Disse prompts kan afvige lidt være mellem de forskellige 2900-serien modeller, men det grundlæggende punkt er, at du er klar til at starte konfigurationen af ​​kontakten.

4.

Angiv et værtsnavn for kontakten på 'værtsnavnet 'Indtast en' aktiver hemmelig adgangskode 'og tryk' Enter '. Indtast en' aktiver adgangskode ', og tryk på' Enter '. 'og tryk på' Enter. 'Indtast en' virtuel terminaladgangskode 'og tryk' Enter. 'Hvis disse adgangskoder ikke blev tildelt dig af en netværksadministrator, kan du oprette dine egne adgangskoder. Vær sikker på at du skriver adgangskoderne ned og sikret dem på et sikkert sted.

6.

Hvis du bliver bedt om 'SNMP Network Management' på din switch, skal du trykke på 'Enter' for at acceptere Standard. Indtast 'vlan1' som svar på 'grænsefladen, som switchen vil bruge til at oprette forbindelse til administrationsnetværket' og tryk 'Enter'.

Svar på 'ja', når du bliver bedt om det til 'Konfigurer IP på denne grænseflade?' og tryk på 'Enter'. Indtast de netværksoplysninger, som din netværksadministrator fik til denne switch. Indtast IP-adressen, når du bliver bedt om det, og tryk på 'Enter'. Indtast subnetmasken, når du bliver bedt om det, og tryk på 'Enter'.

8.

Svar 'Nej' og tryk på 'Enter', hvis du bliver bedt om at 'aktivere som en kommandokobling af kluster. ' Omskifteren viser den aktuelle konfiguration og giver dig mulighed for at vælge et af tre valg.

9.

Svar '2' og tryk 'Enter' for at gemme konfigurationen til NVRAM og afslut konfigurationen dialogen. Inden for få sekunder skal omskifteren returnere en prompt og signalere, at din nye konfiguration nu er aktiv på din 2900-seriens switch.

Cisco s 2900-seriens switche er meget populære blandt netværksteknikere, og de kommer i flere forskellige modeller med forskellige porte og grænseflader. Selv med denne variation varierer de grundlæggende trin for konfiguration af en 2900-seriens switch lidt. adgangskode og IP-oplysninger fra din netværksadministrator.