Sådan opretter du forbindelse til en computer på et hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb en router til at tilslutte yderligere computere til netværket. Søg efter en router, der passer til dine behov hos en lokal elektronisk butik eller via online-butikker. Bestem størrelsen på den router, du skal bruge til dit hjemmenetværk, da de kommer i forskellige størrelser for at rumme små eller store netværk.

2.

Slut routeren til modemet. Brug et Ethernet-kabel til at forbinde routeren til det computermodem, der er i brug på dit hjemmenetværk. Indsæt installationsdisken for routeren i cd-drevet og luk bakken. Klik på 'Install' og følg trinvise instruktioner for at installere softwaren. Genstart computeren for at afslutte installationen.

3.

Slut computere til hjemmenetværket. Gør dette ved at køre et Ethernet-kabel til en computer og slutte den anden ende til routeren eller konfigurere yderligere computere trådløst. Gå til menuen Start og klik på 'Netværk' for at åbne Netværk og delingscenter. Klik på 'Opret forbindelse til et netværk' for at åbne menuen med tilgængelige netværk. Fremhæv din lokale netværksforbindelse og klik på 'Connect'. Test din internetforbindelse for at sikre, at yderligere computere er på det etablerede hjemmenetværk.

Tilslutning af ekstra computere til et hjemmenetværk er enkelt med de rigtige netværksforsyninger. Hvis en computer allerede er oprettet i hjemmenetværket, er alt, hvad du behøver, en router og et Ethernet-kabel til at forbinde de andre computere eller tilslutte trådløst via routeren. Følg anvisningerne for opsætning af routeren, herunder eventuelle sikkerhedsforanstaltninger, for at sikre vellykkede forbindelser for alle computere, du vil oprette forbindelse til dit netværk.