Hvad er ulempen ved en proxyserver?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilføjet udgift

At have en proxyserver er en ekstra udgift og tilføjer til administration og vedligeholdelse af netværket. Selvom udgifterne kan være små for store virksomheder, kan det sætte tilbage en lille og mellemstore virksomhed med flere tusind dollars til installation og vedligeholdelse.

Caching

Proxyservere kan cache tidligere adgangsoplysninger - fremhævet som en af deres fordele, fordi det mindsker netværkstrafikken ud til internettet. For almindelige brugere betyder caching imidlertid, at den information, der vises på den hjemmeside, du får adgang til, ikke er den seneste. Det skyldes, at når du åbner et websted, kontrollerer proxy-serveren først, om den allerede har data vedrørende hjemmesiden

Bypassing Restrictions

Nogle proxyservere er oprettet for at være åbne, hvilket betyder at de fungerer som mellemmand mellem internettet og enhver enkelt computer. Hvis et netværk har restriktioner for hvilke websteder er ikke tilladt, en computer i netværket, der kender en åben proxy, kan bruge den til at omgå disse begrænsninger. Dette kompromitterer netværket, fordi ondsindet software kan angribe computeren via den åbne proxy og komme ind i netværket. En proxyserver fungerer som mellemmand mellem internettet og et netværk. Mens dens fordele omfatter at skjule netværket fra internettet og opbevare oplysninger i en metode, der kaldes caching, har ekstraudgifter og misbrug af dets anvendelser gjort det ulempe.