Sådan opretter du en Hotspot Wireless Internet Service

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut et Ethernet-kabel til Ethernet-porten på bagsiden af ​​DSL- eller kabelmodemet.

2.

Slut den anden ende af Ethernet-kablet i 'WAN,' 'WLAN' eller 'Internet' -porten på den trådløse router. Forskellige routere har forskellige etiketter til denne port, men der er aldrig mere end en af ​​dem. Det er adskilt fra gruppen af ​​nummererede Ethernet-porte.

3.

Slut telefonkablet til en telefonstikkontakt og tilslut den anden ende til telefonstikket på bagsiden af ​​DSL'en modem. Hvis du bruger et kabelmodem, skal du skrue koaksialkabelstikket i stikkontakten og skru den anden ende på koaksialmodtageren på kabelmodemet.

4.

Slut modemet og den trådløse router strømforsyning til stikkontakter og vent to minutter.

5.

Slut et Ethernet-kabel til en af ​​de nummererede Ethernet-porte på den trådløse router og sæt den anden Slut på en Ethernet-port på din computer.

6.

Åbn en webbrowser og indtast din trådløse router's IP-adresse i webadresselinjen. Tjek Ressource 1 for en liste over standard IP-adresser og log-in oplysninger for de fleste mærker af trådløse routere.

7.

Indtast administratorens brugerkonto navn og kodeord for at logge ind på den trådløse router.

8.

Konfigurer dit private netværk. Vælg et navn, sikkerhedstype og adgangskode. Deaktiver 'SSID Broadcasting', hvis du ikke vil have dit private netværk synligt for dem. Netværksopsætning adskiller sig mellem routere, se den trådløse router's manual for detaljerede instruktioner.

9.

Aktiver 'gæst netværk' eller 'gæst zone.' Navnet på denne funktion og installationsprocessen adskiller sig også mellem routerproducenterne. Tjek Ressourcer 2 til 4 for nogle eksempler, men det bedste sted at få detaljerede instruktioner om, hvordan du opretter gæstens netværk, er routerens manual.

Tips og advarsler

< / p>
  • De fleste trådløse routere har nok plads til at dække kaffebarer og små eller mellemstore restauranter. Tilslut en større antenne til din trådløse router, hvis du vil have dit hotspot tilgængeligt over et større område.
  • li> Disse instruktioner fortæller dig, hvordan du opretter et grundlæggende gratis Wi-Fi-hotspot. Hvis du vil opkræve gæster for adgang eller have individuelle trådløse brugerkonti, skal du købe og installere hotspot management software. Tjek Ressource 5 for information om hotspot management software. Mange trådløse routere har en 'gæstnetværksfunktion', der gør det muligt for netværksadministratoren at oprette to helt separate trådløse netværk på samme router. Begge netværk deler en enkelt internetforbindelse, men computere på et netværk kan ikke få adgang til computere på det andet netværk. Dette holder dine personlige computere sikkert, mens du stadig giver dig adgang til trådløs internetadgang for gæster.