Hvordan ændrer jeg fjernbetjening navnet på en XP-pc?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og indtast 'cmd' i søgefeltboksen. Dette åbner Windows-kommandoprompten.

2.

Indtast 'netdom /?' ind i kommandoprompten og tryk på 'Enter'. Det '/?' switch viser dig, hvordan man implementerer kommandoen. Det er gavnligt, hvis du glemmer syntaksen, eller du vil se en liste over muligheder for kommandoen.

3.

Indtast følgende kommando i prompt og tryk på 'Enter':netdom renamecomputer current\_computer\_name / nyt navn: new\_computer\_nameUdskift 'current\_computer\_name' med det nuværende computernavn på maskine, og erstat 'new\_computer\_name' med det nye navn, du vil tildele til maskinen. Hvis du f.eks. Har en maskine, der hedder 'mycomputer', og du vil ændre den til 'yourcomputer', udfører følgende kommando denne opgave:netdom renamecomputer mycomputer / nynavn:; din computer

4.

Indtast administratoradgangskoden, hvis du bliver bedt om det. Du bliver kun bedt om, hvis du ikke er logget ind som administrator.

Et computernavn identificerer det på netværket for andre brugere. I stedet for at huske en IP-adresse kan netværksbrugere blot skrive et venligt computernavn og finde det på netværket. Netværksadministratorer vælger maskinens navn. Disse administratorer har snesevis af maskiner til at styre, og disse maskiner er nogle gange placeret i andre byer eller stater. Microsoft tilbyder et kommandolinjeværktøj til at ændre disse computernavne eksternt, så administratoren behøver ikke at rejse til computerens placering.