Hvordan er fiberoptisk kabel lagt på havbunden?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Topografi

Havbunden, som landet, har bakker og dale. Denne lodrette variation tilføjer den samlede afstand af kabel, der kræves, typisk med ca. 1 procent. Som følge heraf vil det tage 101 miles af kabel i gennemsnit at dække 100 miles på kortet. En grundig første sonarundersøgelse viser præcis, hvor meget ekstra kabel --- 'slap' --- vil være nødvendigt på forskellige punkter langs ruten, samt identificere forhindringer som stejle skråninger, som kablet vil glide af.

Kabel Skibe

Ubåde kabler er lagt af overfladeskibe udstyret med usædvanligt nøjagtige GPS sensorer og kraftfulde thrusters. Disse tillader et kabelskib at holde stationen i vandet med ekstrem præcision. Det bærer adskillige tusind miles af kabel spolet i sin mave; Flere længder kan splejses sammen til søs om nødvendigt. Kabel ledes gennem to spil, før de kommer ind i vandet. Det løber rundt om en stor tromle, der tager størstedelen af ​​vægten og passerer så gennem par hjul, hvis dæk tager fat i kablet og giver fin kontrol.

Placeringskabel

Kabel falder ikke lige ned lige fra skibet, men løber bag den i så meget som 20 miles før du kommer til hvile, ofte flere miles ned. Den indledende undersøgelse bruges til at beregne en tidsplan i forvejen under hensyntagen til havdybde, havbundens træk, fremherskende strømme og så videre. Besætningen justerer vinshastigheden ifølge denne plan, så kablet falder inden for en smal, sikker korridor.

Beskyttelseskabel

Et kabelplov og fjernbetjent køretøj kan bruges til at begrave kablet et par meter dybt. Kablet er begravet op til 30 fod dybt, da kablet nærmer sig jord. Sammen med en gradvist tykkere rustning beklædning giver dette en vis beskyttelse mod farer som skibanker og endda hajer. Det første telegrafkabel over Atlanten blev lagt så tidligt som i 1858. Teknikker, der er blevet anvendt, er blevet raffineret af teknologi og erfaring, og at lægge dagens fiberoptiske kabler ifølge forfatter Neal Stephenson 'har mere til fælles med rumforskning end med enhver terrestrisk aktivitet. '