Linksys Networking Instruktioner

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk modemet (DSL eller kabel) og tilslut det til Linksys router med et RJ-45 Ethernet-kabel. Tilslut den ene ende til modemets RJ-45-stik, og forbind den anden ende til 'WAN' -stikket på routeren. Kontroller, at du ikke har plugget det i en af ​​de nummererede stik på bagsiden af ​​enheden.

2.

Tænd for modemet, vent 45 sekunder, og tænd for routeren. Slut computeren til Linksys ved hjælp af et andet RJ-45 Ethernet-kabel. Slut den ene ende af kablet til din computers netværksstik; Slut den anden ende til en af ​​de nummererede jacks på bagsiden af ​​Linksys.

3.

Start en webbrowser (Internet Explorer, Safari, Firefox eller Google Chrome) 192.168.1.1 i adresselinjen. Dette er standardadressen til Linksys routere. Standard brugernavn og kodeord på de fleste modeller er 'admin'; dog afviger nogle modeller fra denne standard. Se dokumentationen til din specifikke model eller henvis til Linksys Knowledge Base online (se 'Ressourcer').

4.

Giv et særligt navn til dit trådløse netværk for at differentiere det fra ethvert andet netværk, der tilfældigvis ligger inden for rækkevidde. Klik på linket 'Trådløst' på hovedkonfigurationssiden for at ændre navnet på det trådløse netværk. Klik på 'Gem ændringer', når du er færdig.

5.

Aktiver trådløs sikkerhed ved at klikke på fanen 'Trådløs' og undermenuen 'Trådløs sikkerhed'. Her har du flere valg for sikkerhed; Du kan enten have en tilfældig passord, der er genereret ved at vælge 'WEP', eller du kan oprette din egen ved at aktivere 'WPA Shared Key'.

6.

Tilslut alle hardwired computere eller printere til de nummererede jacks på bagsiden af ​​enheden, og brug din computers trådløse funktioner til at forbinde trådløst. Windows-brugere kan klikke på det trådløse ikon i systembakken (nederst til højre på skærmen) for at se tilgængelige trådløse netværk. Mac-brugere skal trække ned på pizzaformet ikon øverst til højre på skærmen og vælge det relevante trådløse netværk. I begge tilfælde skal computeren 'huske' netværksadgangskoden for at undgå at skulle indtaste den, hver gang du ønsker at oprette forbindelse .

7.

Fastgør routeren selv ved at holde den i et låst skab eller et andet sikkert sted. Sikre dit netværk ved at ændre standardys brugernavn og adgangskode til Linksys. ændre disse indstillinger ved at klikke på fanen 'Sikkerhed'.

Tips og advarsler

  • Klik altid på ' Save Changes 'efter at have ændret eventuelle indstillinger.
  • Linksys kan gendannes til de oprindelige fabriksindstillinger ved at bruge en pen til at holde i knappen' Reset '(på bagsiden af ​​enheden) i 45 sekunder. < / li>
  • Hvis du glemmer dit trådløse og / eller admin brugernavn eller kodeord, skal du genoprette Linksys til dets oprindelige fabriksindstillinger.
  • En oplagt adgangskode vil gøre dit netværk mere sårbart over for hackere.
  • En Linksys-router er en netværksenhed, der giver flere brugere mulighed for at dele ressourcer, nemlig internetforbindelse, printere og filservere. Linksys-mærket dækker en række trådbundne og trådløse netværk og tilslutningsmuligheder, der er lige så populære i hjemmet og i kommercielle netværkssituationer. Et populært træk ved Linksys routere er, at du ikke behøver at installere nogen proprietær software på din computer. Linksys blev grundlagt i 1988, men blev erhvervet af Cisco Systems i 2003.