Sådan forbinder du to hjemmecomputere sammen på et trådløst netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', og skriv derefter 'Netværk og delingscenter' og tryk 'Enter'. Klik på 'Skift avanceret delingsindstillinger.'

2.

Klik på 'Tænd netværksopdagelse', 'Tænd for fil og printerdeling', og 'Slå deling op med nogen. . 'for at aktivere alle tre muligheder. Vælg, om du vil 'Aktiver adgangskodebeskyttet deling', så brugerne skal bruge dit brugernavn og adgangskode til at logge ind og derefter klikke på 'Gem ændringer'.

3.

Find en mappe på din harddisk, som du vil dele med de andre computere på netværket. Klik på 'Del med', og vælg derefter dit arbejdsgruppe eller hjemmegruppenavn og de relevante Læs eller Læs og Skriv indstillinger for hver. Gentag dette med andre mapper, du vil dele.

4.

Del din printer. Klik på 'Start', og skriv derefter 'Enheder og printere' og tryk 'Enter'. Dobbeltklik på 'Printere', find derefter din printer, dobbeltklik på den og klik på 'Tilpas din printer.' Klik på 'Deling', og klik derefter på 'Del denne printer', og 'Udfør udskriftsjob på klientcomputere.' Klik på 'Apply', og klik derefter på 'OK', og luk Printerindstillingerne.

5.

Gentag disse trin på alle computere på dit netværk, og klik derefter på 'Start' og derefter ' Netværk 'og under' Computer '-enheder, vil du se den anden computer på dit hjemmenetværk.

Et stigende antal boliger har nu trådløse netværksfunktioner, enten ved hjælp af en trådløs router, adgangspunkt eller trådløst DSL-modem. Hvis du har et trådløst netværk i dit hjem, kan du nemt forbinde to hjemmecomputere sammen via det trådløse netværk. Når en forbindelse er foretaget, vil du kunne dele filer, mapper og printere mellem dem.