Sådan installeres offentlig trådløs internet service

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Træk strømforsyningen til internetmodemet og den trådløse router.

2.

Slut Ethernet-kablet til Ethernet-porten på modemets bagside.

3. Tilslut den anden ende af Ethernet-kablet til 'WAN,' 'WLAN' eller 'Internet' -porten på den trådløse router. Mærket varierer fra producent til fabrikat, men der er kun en af ​​disse valgmuligheder på en given router.

4.

Tilslut modemets og trådløse routerens strømforsyninger til stikkontakter. to minutter. Det trådløse netværk er nu konfigureret i en grundlæggende konfiguration.

5.

Klik på ikonet for trådløs netværksmodtagelse på proceslinjen i nederste højre hjørne på skærmen, vælg dit trådløse netværk fra listen og klik på knappen 'Connect'. Hvis du ikke har konfigureret dit trådløse netværk før, bliver de som standard navngivet efter producenten af ​​den trådløse router. For eksempel skaber en Linksys-router et netværk med navnet 'linksys'.

6.

Åbn et webbrowservindue og indtast IP-adressen til det trådløse netværkets router i webadresselinjen . Tjek Ressource 1 for en liste over standard IP-adresser og brugerkonto brugernavne og adgangskoder.

7.

Indtast brugernavn og adgangskode, når du bliver bedt om at logge ind på din trådløse router.

8.

Skift det trådløse netværk, eller 'SSID' til dit trådløse netværk og aktiver adgangskodebeskyttelse. Denne proces adskiller sig fra routere, men skal beskrives i brugerens manual.

9.

Aktiver gæstens netværk. Igen er denne proces forskellig fra forskellige routere, men skal beskrives detaljeret i routerns manual. Nogle routere kalder denne funktion 'Gæstesone' eller 'trådløst gæste netværk.' Se Ressourcer 2, 3 og 4 for nogle eksempler. < / p>

Tips og advarsler

  • De fleste trådløse routere skaber netværk, der er store nok til at dække kaffebarer og små og mellemstore restauranter. Hvis du har et større område at dække, få en trådløs antenne til at tilslutte din router.
  • Deaktiver 'SSID Broadcasting' for dit trådløse netværk, hvis du ikke vil have dine gæster at se dit trådløse netværk som en mulighed for at logge ind på.
  • Den billigste og enkleste måde at tilbyde offentlig internet service på er at oprette 'gæst netværk' på en trådløs router, der er tilsluttet et kabel eller DSL modem. Gæste netværk skaber to separate trådløse netværk på samme router --- en til dit hjem eller forretning og en for dine gæster. Dette holder dine computere sikre fra enhver gæstedatamaskine, samtidig med at begge netværk får adgang til internettet.